1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kormacit'te YANGIN KONTROL ALTINDA
Kormacitte YANGIN KONTROL ALTINDA

Kormacit'te YANGIN KONTROL ALTINDA

Kormacit'teki yangının kontrol altına alındı

A+A-

 

Kormacit’teki yangın ormanlık alana girmeden söndürüldü. 50 dönümlük alan içindeki çam, selvi, zeytin, harnıp ağaçları ile biçilmemiş arpa ve buğday yanmasına neden olan yangına Türkiye’den gönderilen helikopter de müdahale etti.

Bölgede bulunan ekipler, yangını kontrol altına almalarının ardından soğutma çalışmalarına başladılar.

Yangın söndürme çalışmalarına İtfaiyenin yanında Orman Dairesi ile Sivil Savunma ekipleri de destek verdi ve yangın ormanlık alana atlamadan hızlı bir şekilde müdahale edilerek söndürüldü.

Polis Basın Subaylığı yaptığı açıklamada, saat 15.00 sıralarında başlayan yangının, Mustafa Muhiddin Kara (E-22) isimli kişinin traktörle balya bağladığı sırada, balya bağlama makinesinden çıkan kıvılcım sonucu çıktığını belirtti.

(TAK)

---------------------

 

SAAT 17:14

Çevre Bakanı Hakan Dinçyürek Kormacit'teki yangının kontrol altına alındığını açıkladı. BRT'deki canlı yayına telefon ile katılan Dinçyürek,  üç bölgeye  yayılan yangının Türkiye'den gelen helikopterin de yardımıyla söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarına başlandığını ifade etti. 

 

----------------------------------------------

SAAT 16:33

Kormacit'teki  yangın  30 dönümlük alan içerisinde devam ediyor. Balyaların bulunduğu ekili arazi ile ormanlık alan içerisinde devam eden yangın  kontrol altına alınamıyor.

-----------------------------------------------

Kormacit’te bugün saat 14:50 sıralarında 20 dönümlük ormanlık  alan içerisinde yangın çıktı. Yangının balya makinesinin kıvılcım atmasıyla başladığı düşünülüyor.

İtfaiye ekipleri arazi koşulları nedeniyle müdahale etmekte zorlanıyor. (YD)

Bu haber toplam 2048 defa okunmuştur