1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Korkmazhan: “Halkın büyük bir bölümü borçlarını ödeyemiyor”
Korkmazhan: “Halkın büyük bir bölümü borçlarını ödeyemiyor”

Korkmazhan: “Halkın büyük bir bölümü borçlarını ödeyemiyor”

Korkmazhan, “Ödenemediği için mahkemelik olan banka ve kredi kartı borçları ile çek yasağına girenlerin sayısı, geçtiğimiz senelerin kat kat üzerindedir”

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, halkın büyük bir bölümünün borçlarını ödeyemediğini belirterek, “Ödenemediği için mahkemelik olan banka ve kredi kartı borçları ile çek yasağına girenlerin sayısı, geçtiğimiz senelerin kat kat üzerindedir” dedi.

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, dövizde meydana gelen yükseliş ve artan hayat pahalılığı karşısında önlem almayan CTP-BG UBP hükümetinin halkı kaderine terk ettiğini ifade ederek, maaş ve ücretlerin açlık sınırının altında kaldığını savundu.

Halkın büyük bir bölümünün borcunu, borçla kapatarak yaşamaya çalıştığını, işçilerin, üreticilerin, esnafın, küçük işletmecilerin her geçen gün daha da borç batağına saplandığını kaydeden Korkmazhan, “CTP-BG UBP hükümeti, polyannacılık oyununa son vererek, halkı rahatlatacak köklü ekonomik tedbirleri hayata geçirmelidir” dedi. (TAK)

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur