1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Körfez Balık Restaurant
Körfez Balık Restaurant

Körfez Balık Restaurant

İskele Boğazı’nın bu hareketliliğini oldum olası severim. Buranın farklı bir havası vardır. Özellikle yaz mevsiminde tipik Akdeniz akşamlarının yaşanacağı bir bölge. Körfez restorant lezzeti, atmosferi ve hizmeti ile farklı bir imaj sergiler.

A+A-

Zekai Altan

 

Körfez restoran İskele Boğazı’nda. Sahilde. Plajın olduğu yerde yol kenarında. Boğazda sıralı özel restoranlar zincirinin diğer bir halkası. Yeniden yapılandı. Buradaki değişikliklerden biri. Mekan açık ve havalı. Tüm masa ve sandalyeler bambu takımı. Kaliteli bir malzeme kullanıldı. Bu bölgede özel günler, hafta sonları veya bazen artan turist sayısı ile burası adeta hareketlenir. İnsanlar ve deniz iç içe olur. Buradaki o tipik limanın da ayrı bir güzelliği vardır. Tıpkı bir tablo gibi. Bölgeye ayrı bir renk katar. Zenginlik katar. Hem yabancı hem de yerli turistlerin uğrak yeri. Burada özellikle hafta sonları Rum kesiminden gelen otobüs dolusu rumların veya özel araçlarla gelenlerin molasına şahit olursunuz. Oldukça hareketli olunur. Ve buradaki restorantlar da paylarına düşeni alırlar. İskele Boğazı’nın bu hareketliliğini oldum olası severim. Buranın farklı bir havası vardır. Özellikle yaz mevsiminde tipik Akdeniz akşamlarının yaşanacağı bir bölge. Körfez restorant lezzeti, atmosferi ve hizmeti ile farklı bir imaj sergiler.

MÖNÜ VE LEZZET

Bu bölge restoranlarının mönü planlamaları genelde deniz ürünleri üzerine. Bir de spesiyal fırın kebabı. Tüm restoranlarda deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Hem mezelererini hem de ana yemek olarak. Körfez restorantta  mönü planlaması da sade. Deniz ürünü, et ve tavuk çeşitlerinden oluşturuldu. Mönü listesi fiyatlandırılmış ve açıklamalı. Burada tatacağınız esas deniz ürünleriir. Tabii diğer kebap türleri de vardır. Ancak bu mönüyü Körfez Ocak Başı restorant sunuyor. Aynı alanda farklı bir mekan. Farklı lezzetler. Biz Körfez Balık restoranta bakalım. Bir yemeği bilinçli, hakkını vererek ve severek yaparsanız o yemekte nefis bir lezzet bulursunuz. Parmaklarınızı yalayarak yiyecek gibi. Girişlerin servisi de ahtabot ve kalamar kızartma ile tahın, humus ve karışık salata. Barbun en kaliteli balıklardan biri. Ve iyi bir barbunun fiyatı da iyi olur. Barbunun dört çeşiti vardır. Kaya, kum, ot ve paşa barbunu olarak. En lezzetlisi kaya barbunudur. Izgarası, tavası ve kağıtta olacak şekilde hazırlanabilmektedir. Biz burada tavada hazırlananı sipariş verdik. Ahtabot ve kalamar da yağda kızartma. Kırmızı et ve beyaz etin lezzetini almaya çalıştık. Körfez Balık restorantta Fix balık. 70 TL 9 soğuk meze, salata, ara sıcak 6 çeşit (jumbo arides, kaşamar, ahtabot, yengeç bacağı, hellm ızgara, sigara böreği). Ana yemek cipura veya levrek. Tabii arada Akdeniz’den çıkan farklı bir balık olursa da mönüde taza taze sevis edilir. 

DENİZ ÜRÜNÜLERİ LEZZETİNİ ALACAĞINIZ BİR MEKAN

Güneşli bir havada buranın lezzetleri tadılır ve yemeğin keyfini çıkarırsınız. Özellikle kış mevsimi güneşli günlerin keyfi bir başka olur. Boğazdaki mekanlardan biri alternatif bir mekanınız da olabilir. Yaz mevsiminde burada hem denize girme hem nefis bir deniz ürünü mönü tatma şansınız da vardır. Buraya yapılan yatırımlar küçümsenemez. Kadrosu da yenilendi. Yetenekli ahçılar işe hizmet vermeye başladı.

 

TEL:  0533 851 65 34
ADRES: BOĞAZ TERAS-İSKELE
SERVİS SAATLERİ: 08.00-24.00
KAPALI GÜNLER: HER GÜN AÇIK

MÖNÜ
KİŞİ BAŞINA
FİX MÖNÜ

Soğuk mezeler / çips / salata Çipura 30 veya Levrek Izgara 35TL

Fix balık: 70 TL 9 soğuk meze, salata, ara sıcak 6 çeşit (jumbo karides, kaşamar, ahtabot, yengeç bacağı, hellim ızgara, sigara böreği)

Ana yemek cipura veya levrek

MUTFAK: DENİZ ÜRÜNLERİ

İÇECEKLER:

KOLA: 7 TL

BİRA: 9 TL

ŞARAP ŞİŞE: 45-60 TL

ŞARAP BARDAK:12 TL

 


 

Bu haber toplam 4738 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 308 Sayısı

Adres Kıbrıs 308 Sayısı