1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KOP’tan genel kurul kararı
KOP’tan genel kurul kararı

KOP’tan genel kurul kararı

FIFA kokartlı Kıbrıslı hakem Marios Panayi, ülke futbolunda şike ve rüşvet ile ilgili kanıtları bulunduğunu açıkladı. Aralarında Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkan Yardımcısı George Koumas’ın ve hakemlerin bulunduğu bir grubun maç sonuçları ile ilgili

A+A-

FIFA kokartlı Kıbrıslı hakem Marios Panayi düzenlediği basın toplantısı ile ülke futbolunda şike ve rüşvet iddiaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Panayi elinde dökümanlar, ses kayıtları ve kanıtların olduğunu belirterek bu olayların içerisinde üst düzey Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) yetkililerinin de olduğunu kaydetti. Panayi’nin açıklamalarının ardından KOP olağan üstü genel kurula gitme kararı aldı. Genel kurul Pazartesi günü saat 17.00’de Güney Lefkoşa’da bulunan Hilton Otel’de gerçekleştirilecek.

Şike ve rüşvet iddiaları
FIFA kokartlı hakem Marios Panayi düzenlediği basın toplantısı ile ülke futbolunda şike ve rüşvet iddiaları ile ilgili elinde kanıtları olduğunu açıkladı. Panayi, KOP başkan yardımcısı George Koumas’ın yaşananlarda perdenin arkasındaki adam olduğunu, hakem atamalarında kararın Koumas’ın verdiğini ve futbol kulüpleri ile siyasi partilere yakın olduğunu aktardı. Panayi, Hakem Kurulu başkanı Hans Reijgwart’ın da Kıbrıs futbolunda yaşanan bu gelişmeleri kontrol eden kişilerden emirler aldığını iddia etti.

Sekiz kişiden bahsetti
Güney Kıbrıs futbolunu yöneten yasa dışı bir grubun olduğunu söyleyen Panayi, 8 kişinin yer aldığı bir gruptan bahsetti. Dün polise 5 saatlik ifade veren Panayi’nin iddiları Güney Kıbrıs spor basının manşetlerinde yer aldı. Basında çıkan haberlere göre Güney Kıbrıs futbolunu yöneten 5 hakem ve 3 unsurun bulunduğu, bu grubun hangi takımın korunacağı ve hangi takımın düşürüleceği ile ilgili kararlar ürettiğini belirtti. Panayi’nin vereceği yeni ifade ile elindeki kanıtları deşifre etmesi bekleniyor. Tehditlerden korkmadığını aktaran FIFA kokartlı hakem, konu ile ilgili olarak kararlılığını sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı.

KOP başkanı müfettiş atadı
Yaşanan gelişmelerin ardından Fas’ta resmi ziyaretlerde bulunan KOP başkanı Kostakis Koutsokoumnis, yaptığı açıklamada Panayi’nin iddialarını takip etmesi için bir müfettiş atadığını belirtti. Koutsokoumnis soruşturma sürdüğü sürece açıklama yapmayacağına vurgu yaptı. Başkan yardımcısı George Koumas ise yaşananlarla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Genel Kurul kararı
Öte yandan KOP resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile üye kulüpleri olağanüstü genel kurula davet etti. Genel kurul Pazartesi akşamı saat 17.00’de Güney Lefkoşa’da bulunan  Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek ve gündemdeki iddialar ele alınacak.

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur