1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kopenhag’da Kıbrıs Türk Futbolu konuşuldu
Kopenhag’da Kıbrıs Türk Futbolu konuşuldu

Kopenhag’da Kıbrıs Türk Futbolu konuşuldu

“Dünya Futbol ve Bilim Kongresi” sekizinci kez düzenlenirken kongrede Kıbrıs Türk Futbolu konuşuldu

A+A-

Danimarka’nın Kopenhag şehrinde gerçekleştirilen ve her dört yılda bir yapılan “Dünya Futbol ve Bilim Kongresi” sekizinci kez düzenlenirken kongrede Kıbrıs Türk Futbolu konuşuldu. 20-23 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen kongreye dünyanın futbolda önde gelen ülkelerinden çok sayıda bilim insanı katılırken Prof.Dr. Mustafa Ferit Acar, Bilim Uzmanı Celal Keleş ve Yard. Doç. Dr. Ozan Atalağ Kıbrıs Türk futbolunu konu alan çalışmaları ile yaptıkları sunum büyük ilgi gördü.  

46 ülkeden yaklaşık olarak 460 bilim insanının çalışmalarının sunuma değer görüldüğü kongrede; araştırmaların 150’si poster, 218’i ise sözel sunum şeklinde gerçekleştirildi. Sunumlar Futbolun Fizyolojisi, Futbolda Teknik- Taktik, Futbolun Ekonomisi ve Futbolda Beşeri ve Sosyal Bilimler başlıkları altında yapıldı. Çalışmaların üçte ikisi Doğa Bilimleri, üçte biri ise Beşeri ve sosyal Bilimler alanlarındaydı.

Kongrede Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, Bilim Uzmanı Celal Keleş ve Yard. Doç. Dr. Ozan Atalağ   “FOOTBALL AS A PEACE AMBASSADOR; TOWARDS A UNITED FOOTBALL FEDERATION” adlı çalışmaları ile Poster Sunuma değer görüldüler. Bilimin, günümüzde global dünyanın yönlendiricisi olduğu gerçeğinden yola çıkarak, futbolun bu noktada, insanlığın barışına koyacagı katkı Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu konjektüre ve gelişmelere parallel olarak, kongrede irdelendi ve konuşuldu.

Bu haber toplam 1379 defa okunmuştur