1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “KOP ile önümüzdeki hafta görüşebiliriz”
 “KOP ile önümüzdeki hafta görüşebiliriz”

“KOP ile önümüzdeki hafta görüşebiliriz”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu Politis Gazetesi’ne verdiği röportajda KOP ile bir süredir gerçekleşmeyen görüşmelerin önümüzdeki hafta yeniden başlayabileceğini söyledi

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Güney Kıbrıs’ta yayın yapan Politis gazetesine röportaj verdi. Sertoğlu, Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile sürdürülen görüşme süreci, anlaşmanın içeriği ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kuzey’de temsilcilik açma talebi ile ilgili birçok konuda açılmalarda bulundu. Güney’de yaşanan şike skandalı ile ilgili KOP ile görüşmekte sorunlar yaşandığını söyleyen Sertoğlu, önümüzdeki haftadan itibaren görüşmelerin yeniden başlayabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Sertoğlu “Anlaşmayı istiyoruz”
“KTFF ile KOP arasındaki ilişkiler hangi noktada?” sorusuna Sertoğlu “Anlaşma hala masada duruyor. Ne ben ne de Koutsokoumnis anlaşmadan kaçamayız. Biz kesinlikle geri adam atmayacağız çünkü bu anlaşmayı istiyoruz. Güney’de yaşanan şike olaylarından dolayı bazı zamanlarda görüşmekte sorunlar yaşadık ama önümüzdeki haftadan itibaren görüşmelerin tekrardan başlayacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

“KTFF kuzeydeki otorite olacak”
Anlaşmanın hayata geçmesi ile Kıbrıs’daki futbolun durumunun ne olacağı sorusuna Sertoğlu “Öncelikle politik bir çözüm olana kadarki durumu görüştük. KTFF kuzeydeki futbolun tek otoritesi olacak. Uluslararası ilişkiler ve maçlar KOP üzerinden gerçekleşecek. Kıbrıslı Türkler aynı zamanda KOP’un kurucularıdır ve bizim istediğimiz temsiliyet ve bu yoldan uluslararası alana açılmaktır” cevabını verdi.

“Kamuoyu siyasilerden daha güçlü”
Sertoğlu “Bizim karşılaştığımız en büyük sorun Güney’de politikacıların futbol üzerinde etkili olması. Eskiden ilerleyemiyorduk çünkü siyasilerin Kıbrıs Türk toplumuna karşı koymaları vardı ama şimdi yok. Bugün kamuoyu siyasilerden daha güçlü. İşte bu yüzden ilerliyoruz” dedi. KOP’a yapılan baskının kaynağı hakkında kesin bir bilgisi olup olmadığı sorusu üzerine Sertoğlu “Güney Kıbrıs’taki en az 10 kaynağımdan Koutsokoumnis’e Kilise tarafından bir baskı kurulduğunu duydum” cevabını verdi.

Kuzey’de, “Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş gibi Hükümet üyelerinin, buna karşı olduğunun ayrıca Türk Futbol Federasyonu’nun (TFF), KTFF’ye bilgi vermeden KKTC’de şube açmak istemediğinin” belirtilerek yorumunun sorulması üzerine Sertoğlu, “Bunu yapması mümkün mü, Serdar Denktaş her zaman bir şeyler yapmak istiyor ancak gerekli etkisi var mı?” sorularını sorarak, Kuzey’de, bu anlaşmayı engellemek isteyen siyasi dinamiklerin bulunduğunu ancak sorunun, “bunu yapıp yapamayacakları” olduğunu ifade etti.

“TFF ve Serdar Denktaş’a sormalısınız”
TFF’nin kabul edilemez olmasına karşılık girişimi hakkındaki görüşünün ne olduğu sorusuna Sertoğlu “Bu soruyu TFF ve Serdar Denktaş’a sormalısınız. Biz bu talepden haberdar değildik. Onlar arkamızdan bunu yapdılar. Serdar Denktaş Başbakan Yardımcısı ve Spor Bakanı. Buna rağmen neden engel olmadı?” cevabını verdi.

“Problem FIFA tarafından çözülmeli”
“Bize KOP’a üyelik konusu soruldu biz de olumlu cevap verdik. Bize ortak bir mücadele verileceği söylendi biz de tamam dedik. Bize Kıbrıslı Türk takımların kupada yer alacağı söylendi, tamam dedik” diye konuşan Sertoğlu “Ancak bazı sebeplerden dolayı KOP ortak mücadeleyi kabul etmedi. Problem FIFA tarafından çözüme kavuşturulmalı” cevabını verdi.

“45 gün sonunda ne olacağını planladık”
KTFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda Kıbrıslı Türk futbolcuların bedelsiz yurt dışına transferleri hakkında verilen 45 günlük süre ve herhangi bir çözüm olmazsa KOP’a üyelik başvurusu hatılatılan soruda Sertoğlu’na ayrıca “Sorunun çözümü ile KOP’a üyelik gerçekleşemeyecek mi?” sorusu soruldu. Sertoğlu “KOP ile ilişkileri koparmak mümkün değil. Herkes tarafından yanlış anlaşıldı. KOP ile yapılan anlaşma farklı bir süreç ve hala masada. 45 gün sonunda ne olacağını planladık ama topluma herhangi birşey söylemedik. Son 10 günlük süre içerisindeki mücadelemiz, bizim dışımızda kimsenin kuzeyde futbolu yönetemeyeceğidir. 45 günlük süre açıklandığında Koutsokoumnis KOP’u kimse şantaj malzemesi olarak kullanamaz demişti. KOP ile görüşmelere başladığımızda TFF’den herhangi birşey beklemediğimizi, futbolu nasıl birleştirebileceğimizi açıkça Koutsokoumnis’e belirttim” cevabını verdi.

Belediye başkan adaylığından vazgeçişi
Belediye Başkanlığı adaylığından nasıl vazgeçtiğini anlatan Sertoğlu, önüne anket sonuçlarını koyduklarını ve başkan seçileceğinin söylendiğini, ancak kendisine KOP ile görüşmelerinin sonlanması gerektiği belirttiklerini dile getirdi. Sertoğlu “Belediye Başkanı olmaya ihtiyacım olmadığını söyledim. KOP ile sürdürülen görüşme gençler içindir. Şantajlara dayanamayıp Belediye Başkanı olsaydım ne kazanacaktım?

“Herhangi bir adayı desteklemiyorum”
Sertoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herhangi bir adayı desteklemediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun TFF Başkanını  daveti sonrası kendisi ile ilişkilerinin nasıl olduğu sorusuna Sertoğlu “O günden sonra sadece 1 kez gördüm” cevabını verdi.
Eroğlu ile ilgili ilişkilerinin sorulması üzerine Sertoğlu, Eroğlu ile yıllarca iyi ilişkilere sahip olduğunu, KTFF Başkanı olduğu zamandan beridir Eroğlu’nun, kendisine karşı görüşleri desteklediğini savundu.
Sertoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, spora ilişkin olarak faaliyet gösterdiği yönteme müdahale etmesine olanak tanımasının söz konusu olmadığını belirterek Eroğlu’nun anlaşmayı iptal etmesi konusunda kendisini ikna etmeye çalıştığını ancak kendisini etkilemesine izin vermediğini söyledi.
Sertoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, bütünlüklü çözüm olmaksızın, futbol konusunda çözümün olamayacağı görüşünde olduğunu da belirtti.

“Güney’de anket yapılmalı”
Koutsokoumnis’in anlaşmanın doğru bir anlaşma olduğu konusunda Kıbrıslı Rumları ikna etmesi gerektiğini söyleyen Sertoğlu, kendisinin yaptırdığı araştımada KTFF’nin KOP ile sürdürdüğü sürecin yüzde 81 oranında onay aldığını hatırlattı. KOP’ta yaşanan skandaldan dolayı Koutsokoumnis’in Kıbrıslı Rumları ikna etmesinin zor olup olmayacağı sorusuna Sertoğlu “Belki bizim yaptığımız gibi bir araştırma yapılabilir” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur