1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “KOP başkanı imzasına sahip çıksın”
“KOP başkanı imzasına sahip çıksın”

“KOP başkanı imzasına sahip çıksın”

Dimitris Vasiliou, haftasonu oynanan Hamitköy maçının ardından takımın dün gerçekleştirdiği antrenmanda da yer almadı.

A+A-

Necmi Belge

Değirmenlik Spor Kulübü’ne transfer olan Dimitris Vasiliou, haftasonu oynanan Hamitköy maçının ardından takımın dün gerçekleştirdiği antrenmanda da yer almadı. Vasiliou’nun antrenör olarak görev yaptığı U15 takımındaki görevinden de alındığı öğrenildi. Değimenlik Spor Kulübü yaşananlardan sonra oyuncuya birkaç gün izin verdi.
Anımsanacağı gibi, Güney Kıbrıs’ta Ermis, Omonia gibi kulüplerde futbol oynayan 35 yaşındaki Dimitris Vasiliou, Kıbrıslı Rum fanatiklerin baskısı ve evini basmaları sonucu, evinin korunmaya alınmasına sonrası, Değirmenlik Spor Kulübü’nün geçtiğimiz hafta Hamitköy ile oynadığı karşılaşmaya gelememişti.

Öztüccar: “Attığımız imzanın arkasındayız”
Konu ile ilgili olarak YeniDüzen’e açıklamalarda bulunan Değirmenlik Spor Kulübü Başkanı Emirali Öztüccar, kendilerinin attıkları imzanın arkasında olduklarını belirtti.
KTFF-KOP arasında imzalanan geçici anlaşma metnine ve KTFF’nin aldığı kararla adanın kuzeyinde Kıbrıslı Rum futbolcuların yerli statüde oynamasına dayanarak, Dimitri Vasiliou’yu transfer ettiklerini ifade eden Öztüccar, federasyon başkanı Hasan Sertoğlu’nun onayı, KOP başkanı Kostakis Koutsokoumnis’in bilgisi dahilinde geçtiğimiz Çarşamba günü KTFF’nin Vasiliu’ya filiz lisans çıkarttığını anımsattı.

Antrenörlük görevine son verildi
Ancak KOP başkanı Koutsokoumnis’in bu transfere sahip çıkmadığını ve kendisi ile bu konunda görüşmek isteyen KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun telefonlarına çıkmadığını, attığı mesajlara yanıt vermediğini açıkladı. Dimitris Vasiliou’nun antrenör olarak  çalıştığı U15 takımı antrenörlüğüne son verildiğini ve çalıştığı Güney Kıbrıs Elektrik Kurumu’nda ise muhtemelen baskı gördüğünü belirten Öztüccar, iki çocuk sahibi olan Dimitris Vasiliou’ya insani amaçlarla kulüp olarak bir-iki gün izin verdiklerini dile getirdi.
Başkan Öztüccar, bu saatten sonra topun KOP başkanı Koutsokoumnis’te olduğunu ve Sertoğlu ile imzaladığı geçici anlaşmaya sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Fotoğraflar: Hüseyin Özbarışçı

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur