1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Koordinayson Ofisi'ne TEPKİ BÜYÜYOR
Koordinayson Ofisine TEPKİ BÜYÜYOR

'Koordinayson Ofisi'ne TEPKİ BÜYÜYOR

REDDEDİYORUZ Platformu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma” aleyhine açılan davayı desteklendiğini açıkladı.

A+A-

REDDEDİYORUZ Platformu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma” aleyhine açılan davayı desteklendiğini açıkladı.

Platform adına yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta 70 sivil toplum örgütü olarak bir araya gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında yapılan “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”yı reddettiğimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Ülkemizde gençlik, kültür ve spor alanlarında büyük olanaksızlıklar içerisinde çalışmalar yürüten demokratik ve özerk birçok sivil toplum örgütü vardır. Bu örgütlerin gösterdiği çabaların sürekli kılınması için verilecek destek elbette önemlidir. Ancak katkı yapacağı iddia edilen herhangi bir desteğin amacı ve niteliği, Kıbrıslı Türklerin özgür iradesini, ülkeleri üzerinde söz sahibi olma hakkını göz ardı etmemelidir.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında yapılan “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma”nın hangi ihtiyaçtan kaynaklandığı, bütün tartışmalara rağmen, hala toplum ile doyurucu bir şekilde paylaşılmamıştır. Bu durum, anlaşmanın gençlik, kültür ve spor alanlarında toplumun demokratik ve kültürel tercihlerine aykırı unsur ve etkiler yaratabileceğine dair yaygın kaygıları daha da arttırmıştır. Bu yetmezmiş gibi, hükümet söz konusu anlaşmayı Meclis iradesini devre dışı bırakan ve bu anlamda Anayasa’ya aykırı olan bir yöntemle yürürlüğe koymaya kalkışmıştır.

Halkın iradesinin yok sayılmasına yol açan ve aynı zamanda toplumun bir çok kesiminde her alana yayılmaya başlayan Kıbrıslı Türklerin asimilasyonu politikasına hizmet ettiği yönünde ciddi bir endişe yaratan bu basiretsizlik karşısında susmayacağız. Bu doğrultuda konunun muhatabı olan siyasilerle temasa geçmek yanında, sokakta da bahsi geçen anlaşmanın ortadan kaldırılması için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Tüm bu gerekçeler ışığında, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler ile TDP ve BKP’nin Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı davayı destekliyoruz. Söz konusu davayı sadece desteklemekle kalmayacağımızı, ayrıca her safhasında takipçisi olacağımızı ve ilerleyen günlerde gerekli görülmesi durumunda ilgili sivil toplum örgütlerinin de dava açabileceği bilgisini kamuoyuna duyururuz.

Platformu oluşturan örgütler:

HASDER-Halk Sanatları Derneği, Gençlik Merkezi Birliği, FOLKDER-Lefkoşa Folklor Derneği, GÖÇ-TAŞ-Göçmenköy Taşkınköy  Kültür Derneği, MAGEM-Mağusa Gençlik Merkezi, KIBHAD-Kıbrıs Havaları Derneği, Mağusa İnsiyatifi, EMAA-Akdeniz Avrupa Sanat Derneği, TİYATRO SU, FOGEM-Lefkoşa  Folklor ve Gençlik Merkezi , OTHELLO Folklor Derneği, AFD-Alayköy Folklor Derneği, Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği –Londra, GİBETSU, TUFAD-Turizm Folklor Araştırmaları Derneği , Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi Derneği, Kıbrıslı Ağır Adımlar Halk Dansları Grubu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği, Özgür Adımlar Kültür ve Sanat Derneği, KTÖS-Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, BARAKA Kültür Merkezi, DEV-İŞ-Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Devrimci Genel-İş Sendikası, Emek-İş, Petrol-İş, ÇAĞ-SEN-Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası, DES-DER-Değirmenlik Sanat Derneği, DİGEM-Dikmen Gençlik Merkezi Derneği, Çağdaş Halk Dansları Derneği, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, KTAMS-Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, GÜSAD-Güzelyurt Sanat Derneği, Dördüncü Duvar Kültür ve Düşünce Derneği, GASAD-Güzelyurt Amatör Sanatçılar Derneği, AKDER-Akçay Kültür Sanat Derneği, KTOEÖS- Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası , MKDD-Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği, Kıbrıs Sivil Toplum Örgütleri Ağı (Mc-MED, KAYAD-Kadından Yaşama Destek Derneği, Yeşil Barış Hareketi, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, HASDER-Halk Sanatları Vakfı, Hasta Hakları Derneği, Eğitim Bilimleri Derneği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Bio-Der-Biyologlar Derneği, Talassamia Derneği, Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği, POSTRI-POST Araştırma Enstitüsü, BADEV, Karpaz Dostları Derneği), SEÇDER-Sevgi Çiçeği Kültür Sanat Derneği, KAYDER-Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bağımsızlık Yolu, MEKSAD-Mektep Kültür Sanat Derneği, HAZİNE-SEN-Hazine Çalışanları Sendikası, İST-KIBES-Kıbrıslılar Bilim, Eğitim Sağlık ve Dayanışma Derneği, Uzlaşım Derneği, Tango Kıbrıs Kültür Sanat Derneği,  Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Grup Baria, BES-Belediye Emekçileri Sendikası, Kıbrıslı Sanatçılar Platformu (UK), KTHDF-Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu, ŞKSD-Şinya Kültür Sanat Derneği, Kıbrıs Türk Akademi Sanat Derneği, Toparlanıyoruz Hareketi, FEMA-Feminist Atölye

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur