1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Koordinasyon Ofisini reddediyoruz”
“Koordinasyon Ofisini reddediyoruz”

“Koordinasyon Ofisini reddediyoruz”

Türkiye Hükümeti ve KKTC Hükümeti arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Dış Koordinasyon Ofisinin’ kurulması ve faaliyetlerine ilişkin antlaşmayı protesto etmek amacıyla eylem düzenlendi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Gönüllü Liderler, Kantara Öğrenci Konseyi ve çok sayıda genç, dün saat 14:00’de Gençlik Dairesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı ve Dereboyu Caddesi’ne yürüdü. Eylemde yapılan açıklamada;  ‘Dış Koordinasyon Ofisinin’ kurulmasının, ülkedeki mevcut yapıları hiçe saymak olduğu belirtilerek,  böyle bir koordinasyon ofisinin kurulmasını son derece gereksiz bulduklarını ve kabul etmediklerini vurguladı. 

“Koordinasyon Ofisinin kurulma antlaşmasından rahatsızız”
Yıllardır Gençlik Dairesi etkinlikleri ve daireden bağımsız etkinliklerde, hiçbir çıkar gözetmeksizin görev alan Gönüllü Liderler İnisiyatifi, Kıbrıs’ta yaşayan gençlerin kültürel, sosyal, kişisel alanlardaki gelişmelerine katkı koyabilmek için yılda 3500 gençle çalışarak; gençlik kamplarında, kültürel gezilerde, ülkemi tanıyorum gibi kamplarda hiçbir maddi beklenti olmadan seve seve katkı koyduklarını dile getirdi.

TC Hükümeti’nin adadaki gençlik faaliyetlerine uyguladığı baskılar ve ‘Dış Koordinasyon Ofisinin’ kurulmasının gündeme gelmesinin, toplumun her kesimi gibi kendilerini de rahatsız ettiğini söyleyen İnisiyatif, yapılan anlaşma gereği KKTC Gençlik Kampları ve Merkezlerinin kurulması ve işletilmesi yetkisinin Koordinasyon Ofisi üzerinden TC makamlarına verileceğini savundu.

“Reddedildiği güne kadar takipçisi olacağız”
‘Dış Koordinasyon Ofisinin’ kurulmasının, ülkedeki mevcut yapıları hiçe saymak olduğunu vurgulayan Gönüllü Liderler İnisiyatifi, böyle bir koordinasyon ofisinin kurulmasını son derece gereksiz bulduklarını ve kabul etmediklerini vurguladı. 

Gönüllü Liderler İnisiyatifi, “Her ne kadar da Bakanlar Kurulu’nun 6 Nisan 2015’de almış olduğu kararla, antlaşma gereği herhangi bir atama, görevlendirme yapılmayacağı kararı alınsa da antlaşmanın Meclisin gündemine gelmesi ve reddedilmesine kadar bizim için konu kapanmış değildir. Dolayısıyla bu yasanın Meclise gidip reddedildiği güne kadar konunun sıkı takipçisi olacağız. Bugün bu arada konuya olan duyarlılığımızı göstermek için gönüllü çalışan liderler, Kantara Öğrenci Konseyi ve adamızın gençleriyle toplanarak yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur