1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Koordinasyon Ofisi yürürlüğe giremez'
Koordinasyon Ofisi yürürlüğe giremez

'Koordinasyon Ofisi yürürlüğe giremez'

“Koordinasyon Ofisi, Meclis’te kabul edilmedikçe yürürlüğe giremez”

A+A-

CTP Genel Sekreteri, Milletvekili Tufan Erhürman, dün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile “TC Resmi Gazete”de 6 ay önce yayınlanan anlaşmanın ajans tarafından (yeni gibi) servis edildiğini belirtti ve “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi Kurulması Anlaşması”nın Meclis’te kabul edilmedikçe yürürlüğe giremeyeceğini açıkladı.

Erhürman, “CTP’nin bu yöndeki görüşünde değişiklik yoktur. Koordinasyon ofisi kurulması konusundaki Anlaşma, içeriği itibarıyla, KKTC Anayasası'nın 90'ıncı maddesine göre Cumhuriyet Meclisi'nden geçirilmesi gereken bir anlaşmadır.” dedi.

“CTP’nin bu görüşünde herhangi bir değişiklik olmadığını…”

İşte Erhürman’ın açıklaması:
“Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Dışı Koordinasyon Ofisi Kurulması Anlaşması” 12 Mart 2014 tarihinde imzalanmış, 22 Temmuz 2014 tarihinde KKTC Bakanlar Kurulu’ndan geçmiş, 22 Ocak 2015 tarihinde TBMM’de kabul edilmiş ve 3 Şubat 2015 tarihinde TC Resmi Gazetesi’nde yayımlanmıştır. Hal böyleyken, 8 Ağustos 2015 tarihinde haber ajanslarından geçilen bir haberde, Anlaşma’nın Resmi Gazete’de yayımlandığı bildirilmiştir. Oysa, yukarıda da belirtildiği gibi, Anlaşma TC Resmi Gazetesi’nde, haberin yayımlanmasından altı ay önce, 3 Şubat 2015 tarihinde yayımlanmış ve bunun üzerine KKTC’de, gerek medyada, gerek kamuoyunda, gerekse Cumhuriyet Meclisi’nde tartışılmıştır.

Koordinasyon ofisi kurulması konusundaki Anlaşma, içeriği itibarıyla, KKTC Anayasası'nın 90'ıncı maddesine göre Cumhuriyet Meclisi'nden geçirilmesi gereken bir anlaşmadır. Bu Anlaşma Meclis’te kabul edilmedikçe yürürlüğe girmez. Anlaşma yürürlüğe girmedikçe de tarafların ona dayanarak herhangi bir uygulama yapması söz konusu olamaz.

CTP bu yöndeki görüşünü daha önceki tartışmalarda, Cumhuriyet Meclisi dahil her ortamda dile getirmiştir. CTP’nin bu görüşünde herhangi bir değişiklik olmadığını saygılarımla bildirmek isterim.

Bu haber toplam 2303 defa okunmuştur