1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Koopspor’dan federasyona tepki
Koopspor’dan federasyona tepki

Koopspor’dan federasyona tepki

Koopspor Başkanı Talat Yalkut yaptığı açıklama ile Basketbol Federasyonu’na tepki gösterdi

A+A-

Koopspor Başkanı Talat Yalkut yaptığı açıklama ile Basketbol Federasyonu’na tepki gösterdi. Takımlarının federasyon başkanı ve hakemler tarafından olumsuz ve hakkaniyetten uzak eylemlere maruz kaldıklarını ileri süren Yalkut, federasyon başkanının “Ben yaparım olur” mantığı ile istediğini yaptığını iddia etti ve diğer kulüplerden farklı muamele gördüklerini savundu. Yalkut açıklamasının sonunda ligden çekilme de dahil olmak üzere net tavırlarını ortaya koyma kararı aldıklarını belirtti.

“YDÜ ilk yarı 6 maçının 5 tanesini neden deplasmanda oynadı?”
Koopspor Başkan Talat Yalkut’un imzasını taşıyan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “KKTC Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda ülke basketbolu ve gençliğine hizmet etmek için şu anda görev alan çok değerli spor adamları da maalesef tüm iyi niyetlerine ve uzlaşıcı tutumlarına rağmen, Basketbol Federasyonu Başkanının hakkaniyetten uzak tavırlarına engel olamamışlar ve bizlerle birlikte bu tiyatroyu izlemek zorunda bırakılmışlardır. Federasyon Başkanına bir kez daha buradan soruyoruz:
1- Nasıl bir fikstür çekimi ki YDÜ ilk yarı oynadığı 6 maçın 5’ini deplasmanda oynamıştır? (normal bir fikstür çekiminde bunun olması imkansızdır)”

“YDÜ antrenörü ile pazarlık yaparak...”
“2- Etik dışı bir şekilde, YDÜ antrenörü ile pazarlık yaparak YDÜ maçımızı rakibin A takım kadrosunda bulunmayan, bir an bile takımla sahaya çıkmamış bir oyuncuyu bahane ederek ve onun 3. oyuncu olarak yazılmasını sağlayarak anlaşmalı bir şekilde ertelediniz? Neden ve niçin?”

“Üç aya yakın bir süre ciddi maç yapmamız engellendi”
“3- Ligin ikinci devresinde, en ciddi rakiplerimizle oynamamız gereken üç maç neden ve hangi sebeplerle ertelenerek bu üç maç da lig sonuna bırakılmış ve takımın üç aya yakın bir süre ciddi bir maç yapması engellenirken neden ciddi maçların tümü de lig sonunda bir haftaya sıkıştırılarak alelacele oynatılmıştır. Tüm bu ertelemeleri keyfi bir şekilde yaparken bizim mağdur edildiğimizi kabul edip bize maç tarihleri hakkında inisiyatif kullanma hakkı vadettikten sonra bizim sizlere yaptığımız yazılı taleplerimizi neden rakip takımlarla paylaşarak inisiyatifi onlara verdiniz? Neden maçlarımızın tarihlerini öğrenmek için biz her hafta Cuma günü sizden gelecek bildiriyi beklerken bu tarihleri daha hafta başından rakip takım antrenörlerinden öğrendik? Bizim o takımlardan farkımız nedir?”

“Antrenörümüze cezayı hangi yetkiyle verdiniz?”
“4- MGA maçı sonrası antrenörümüz Emrah Güven'e verdiğiniz bir maç cezayı hangi yetkinizle verdiniz? Tüzük size veya yönetim kuruluna böyle bir yetki vermiyor. Ceza kurulu yerine siz şahsen veya yönetim kurulu olarak bir antrenöre ceza veremezsiniz. Tüzüğün hangi maddesine göre böyle bir yetkiniz vardır? Yetkiyi kullandığınızı iddia ettiğiniz 31(8) maddenin "yönetim kurulu ceza yönetmeliğindeki suçları işleyen kulüp, dernek ve sporcuyu tedbirli olarak 4 maçtan men edip ceza kuruluna sevk edebilir " ibaresi antrenörü kapsamamaktadır, bu yüzden yönetim kurulu olarak antrenöre verdiğiniz ceza hukuk dışı ve kasıtlı bir cezadır, amacı bellidir.”

“Kızılsu’yu maçlarımızda görmek istemiyoruz”
“5- Koop-MGA maçının genelini ve özellikle 10 sayı öne geçtiğimiz son 5 dakikayı defalarca videodan izledik ve dehşete kapıldık. MHK’nın çok değerli başkanı Eser Taçoy’un bu maçı kasıtlı bir şekilde katleden Serdar Kızılsu’ya herhalde bir daha görev vermeyeceği kanaatindeyiz. Bundan böyle bu hakemi hiçbir maçımızda görmek istemiyoruz. Şunu da buradan açıkça belirtmek isteriz ki, bizim hiçbir kulüple problemimiz yoktur, olamaz da. Biz herkesin emeğine ve mücadelesine saygılıyız. Talebimiz sadece eşit şartlarda mücadele etmektir. Bunu da sağlamak KKTC Basketbol Federasyonu’nun görevidir, fakat maalesef federasyon başkanının mevcut tavırlarıyla bu mümkün olamamıştır.”

“Ligden çekilme dahil tavrımızı ortaya koyma kararı aldık”
“Yirmi yılı aşkın bir süredir ülke sporuna hizmet etmiş olmanın haklı gururunu yaşayan Koopspor olarak bizler, üzülerek de olsa mevcut Federasyon Başkanı görevde olduğu sürece kurduğu senaryoların bir parçası olmamak adına ligden çekilme de dâhil olmak üzere net tavrımızı ortaya koyma kararı aldık.
Böylesine vahim ve üzücü bir olayla kamuoyunun gündemine gelmekten büyük üzüntü duyarken, özveriyle çalışan, emek harcayan ve ülke sporunun gelişimine katkı koyan tüm sporcu, kulüp ve kurumlarımıza çalışmalarında başarılar dileriz.”

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur