1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “KOOP-SÜT’ün özerk yapıya kavuşması sevindirici"
“KOOP-SÜT’ün özerk yapıya kavuşması sevindirici

“KOOP-SÜT’ün özerk yapıya kavuşması sevindirici"

“Kooperatiflerin siyasetin etkisinden kurtarılarak özerk yapıya kavuşması ve başarılı olması ayrı bir güzellik”

A+A-

“KOOP-SÜT’ün özerk yapıya kavuşmasından memnuniyet duyuyorum”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kooperatiflerin siyasetin etkisinden kurtarılarak özerk yapıya kavuşmasının ve başarılı olmasının ülke için ayrı bir güzellik olduğunu söyledi.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre Siber, dün Kooperatif Görevlileri Sendikası’nı (Koop-Sen) ziyaret etti.
Siber, bu tür ziyaretlerle kurumların sıkıntılarını ve başarılarını yerinde görme fırsatı bulduğunu söyledi.
Devlet ile kurumlar arasındaki işbirliğini perçinlemek gerektiğini belirten Siber, Koop-Sen’in iş barışı konusunda ilerleme kaydettiğini; bunun da çalışanın yanı sıra hizmet veren ile hizmet alanın mutluluğunu sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı.
Siber, Koop-Süt’ün özerk bir yapıya kavuşmasından memnuniyet duyduğunu da belirterek, “Kooperatifçilik anlayışının gelişmesi için bu tür yapıları siyasetin etkisinden kurtarmak gerekiyor” dedi. Sibel Siber “Koop-Süt’ün gerçek bir kooperatifçilik anlayışıyla çalışması, özerk bir yapıya kavuşması, ayrı bir güzelliktir. Üstelik başarılı olduğunu görmek özellikle kooperatifçilik anlayışının gelişmesinde daha da etkili oluyor. Biz diyoruz ki, bu tür yapılar siyasetin etkisinden kurtarılarak, özerk olarak çalışmalıdır ve gerçek bir kooperatifçilikle başarılı olunacağı da ortadır. O yüzden bu konuda sizlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güröz: “Sorumlu sendikacılık anlayışıyla hareket ediyoruz”

Koop-Sen Başkanı Mehmetali Güröz de sorumlu sendikacılık anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi.
Güröz, “13 köy kooperatifinin hisse satın alıp ortak olması ile yeni bir yapılanmaya gittik, bir yerde hem sendikacılık hem de yöneticilik yapmaktayız. Koop-Süt’ün başarılı olduğunu görmek bize onur veriyor” dedi.
Güröz, hedeflerinin kooperatifin iştiraki olan Binboğa yem fabrikası, Zirai Levazım ve Kooperatif Merkez Bankası’nda da siyasetten arındırılmış bir kooperatifçiliğin hayata geçmesi olduğunu da sözlerine ekledi. TAK

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur