1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KOOP-Süt Genel Müdüründen ÖNEMLİ İDDİALAR
KOOP-Süt Genel Müdüründen ÖNEMLİ İDDİALAR

KOOP-Süt Genel Müdüründen ÖNEMLİ İDDİALAR

1.Frosty Dondurma Fotoğraf Yarışması sonuçlarının açıklanması için yapılan basın toplantısında konuşan KOOP-Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, Koop-Süt’ün 2009-2012 yıllarında o dönemki yönetim tarafından bir takım çevrelere peşkeş çekilmeye çalışıldığını

A+A-

Meltem SONAY
1.Frosty Dondurma Fotoğraf Yarışması sonuçlarının açıklanması için yapılan basın toplantısında konuşan KOOP-Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, Koop-Süt’ün 2009-2012 yıllarında o dönemki yönetim tarafından bir takım çevrelere peşkeş çekilmeye çalışıldığını iddia etti, “Bilinçli olarak iflas ettirilmeye çalışıldı” açıklamasında bulundu.
Frosty dondurmanın, KOOP-Süt ve Kıbrıs Türk Halkı’nın ürettiği biri ürün olduğuna işaret eden Yücesoylu, 1990’lu yıllardan başlayarak günümüze kadar dondurma üretiminin yapıldığı ancak 2009’a kadar pazarın %40’ına sahipken, 2009-2012 yılları arasında tamamen bu ürün dalından çıkıldığına vurgu yaptı.
“O dönemin yöneticileri bu ürün dalından çıkmış ve tamamen dibe vurmuş bir üretim biçimi ile karşılaştık” diyen Yücesoylu, KOOP-Süt çalışanları olarak ‘Kendi varlığımız’ olan bu frosty dondurmaları tekrar hayata geçirmek için 2013 yılı Mayıs ayında çok aktif bir şekilde devreye girdiklerini belirtti.

“Kapanma noktasına gelmişiti”
Tüm uğraşlarına rağmen, ithal edilen dondurmanın kendilerini engellediğini ancak tüm bunlara rağmen büyük bir savaş verdiklerinin altını çizen Genel Müdür Yücesoylu, Kıbrıslı Türkler’in gerçek malı olan Frosty’yi Kıbrıs’ın her noktasını yaymak için olağan üstü çaba sarf ettiklerini kaydetti.
2009-2012 yılları arasındaki süreçte, o dönemin yöneticilerinin KOOP-Süt’ü bilinçli olarak iflas ettirdiğine ve kapanma noktasına gelindiğine işaret eden Genel Müdür Salih Yücesoulu, bir takım çevrelere peşkeş çekmek amacıyla işletmenin dibe vurdurulduğunu ifade etti.

“KOOP-Sen ve çalışanlar savaş verdi…”
2009- 2012 yılları sürecinde, çalışanların örgütlü sendikası KOOP-Sen’in büyük bir direniş sergilediğini ve KOOP-Süt’ün Kıbrıs Türkü’nün malı olduğunu ve bu işletmeye talip olduklarını, kendilerinin bu işletmeyi çalıştırabilecekleri iddiasıyla yola çıktıklarını anımsatan Yücesoylu, bu yolda çalışanlarıyla omuz omuza mücadele eden sendikanın, 2012 yılı sonunda da bu mücadeleyi kazandığını vurguladı.
Sendikanın öncülüğünde, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin katkılarıyla Kooperatif Merkez Bankası’na ait olan tüm hisselerin satışa çıkarıldığını anımsatan Yücesoylu, ülkedeki en güçlü kooperatiflerin bu hisselerden satın alarak 2013 yılı başında yeni bir ortaklık modeli kurarak KOOP-Süt’e sahip çıkıldığını işaret etti.

“20 milyon TL zarar ve borçla aldık, 1 milyon 800 TL kara geçtik”
Yeni bir yönetim anlayışı, yeni bir yönetim kurulu ve yeni bir üretim modeliyle 2013 yılında üretime yeniden başlandığını vurgulayan Yücesoylu, 20 milyon TL zarar ve borçla alınan kurumun, özellikle çalışanların fedakarlığı ve Kıbrıs Türk Halkı’nın KOOP- Süt’e sahip çıkmasıyla 2013 yılını 1 milyon 800 bin TL net karla kapattığını açıkladı.
Çalışanların organize organize olduğu ve sahip çıktığı kurumun her geçen gün daha da güçlendiğine vurgu yapan Genel Müdür Yücesoylu, Kıbrıslı Türklere misyonu gereği her türlü hizmeti vermekle de mükellef olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 3159 defa okunmuştur
Etiketler :