1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Konuyu sonuna kadar götüreceğiz”
“Konuyu sonuna kadar götüreceğiz”

“Konuyu sonuna kadar götüreceğiz”

Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi Göçmenköy maçında yaşanan olayların hakem ve gözlemciler tarafından raporlarına yansıtılmadığını söyledi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yalova Spor Kulübü Başkanı Tahsin Mertekçi dün Göçmenköy ile oynadıkları K-Pet Birinci Lig Play off karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde gerçekleşen toplantıda Göçmenköy maçında yaşanan olayların hakem ve gözlemci raporlarında yer almadığını aktaran Mertekçi, “Sesimizi çıkarmak doğru işleyiş ve kuralı sağlama yönindedir. Yarınlara daha büyük yara açmaması adına konuyu sonuna kadar götüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Mertekçi: “Doğru işleyiş için sesimizi çıkarıyoruz”
Yalova’nın bugüne kadar Kıbrıs Türk futboluna önemli katkılar yaptığını, sporun dostluk ve kardeşlik ilkesine göre hareket ettiğini belirterek sözlerine başlayan Yalova Spor Kulübü Başkanı Tahsin Mertekçi, mazisi 70 yıla yakın ve KTFF’nin bugüne kadar yaptığı organizasyonlara eksiksiz katılan bir camia olduklarını belirtti. Süper Lig şampiyonluğu dışında birçok başarıyı yaşadıklarını, küme düştüklerini, zaman zaman 10-0 kazandıklarını ve aynı skorla mağlup olduklarını söyleyen Mertekçi kendi deyimiyle camialarına karşı sergilenen haksızlıklar olduğunda bu duruma sessiz kalamayacaklarını belirtirken “Sesimizi çıkarmak doğru işleyiş ve kuralı sağlama yönindedir” şeklinde konuştu.

KTFF’nin dışa açılım konusunda istikrarlı adımlar attığını ancak iç organizasyonlarda eksiklikleri ve sorunları göz ardı etmeye başladığını belirten Mertekçi, bu sorunlara futbol ailesi olarak el birliği ile başa çıkabileceklerine inandığını dile getirdi.

“Hakem ve gözlemci olayları gördü”
Mertekçi daha sonra Yalova – Göçmenköy karşılaşmasında yaşanan saha olaylarını gösteren fotoğraflardan oluşan slayt gösterisini sundu. Bu aşamada hakem el kitapçığında karşılaşmanın hakemlerine elle dokunulamayacağını belirten Mertekçi, buna rağmen Göçmenköy futbolcularının maç içerisinde hakemi birçok kez ittiğini veya hakeme müdahalede bulunduğunu belirtti.

“İzinsiz sahayı terk etmek, hakemi engellemek, hakemin görevini yapmasını engellemek, temaslar, tribünde yaşanan olayların hiçbiri hakem raporunda yer almıyor” diye konuşan Mertekçi, karşılaşmanın hakemi ve saha komiserinin tribünde yaşananları gördüğünü, buna rağmen raporlarına olayları hiçbir şekilde yansıtmadıklarını ve oyunculara gerekli cezai müeyyideleri uygulamadığını dile getirdi.

“Ne için uğraşıyoruz?”
“Olayın çıktığı tribünde futbolcuların aileleri oturuyor. Böyle bir ortamda nasıl güvenlik, huzur ve adil bir şekilde maç oynanabilir?” diye konuşan Mertekçi “Futbolumuz ciddi yaralar alıyor. Kapalı kapılar arkasında kararlar verilecekse ne için uğraşıyoruz?” dedi. Mertekçi, 5-5 biten Geçiktale – Göçmenköy karşılaşması, Göçmenköy’ün Play-off ilk maçında genç takım oyuncuları ile sahaya çıkıp kendi maçlarında as futbolculardan oluşan kadro ile mücadele etmesi konularının da sorgulanması gerektiğini dile getirdi.

“Gerekirse YİM’e gideceğiz”
“Sonuçsal açıdan bir sorunumuz yok. Ama iş boyut değiştirirse, görülenler görmezlikten gelinirse, adil ve eşit cezalandırma olmazsa, bütün bunları kendinize saklamak bir işe yaramaz” diye konuşan Mertekçi “Birimizin bir yerde kralın çıplak olduğunu göstermemiz gerekiyordu. Konu nereye kadar giderse gitsin, götüreceğiz. Gerekirse Yüksek İdare Mahmemesi’ne kadar gitmeliyiz” diye konuştu. Mertekçi sözlerinin sonunda “Yarınlara daha büyük yara açmaması adına konuyu sonuna kadar götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur