1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kontroller sürüyor
Kontroller sürüyor

Kontroller sürüyor

Futbol liglerinde başlatılan doping kontrolleri devam ediyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ve Dopingle Mücadele Kurulu işbirliği ile futbol liglerinde başlatılan doping kontrolleri devam ediyor. Her hafta kura ile belirlenen bir karşılaşmada Kurul yine kura ile belirlenen futbolculardan numuneler almayı sürdürüyor. İlk altı haftalık dönemin ardından alınan numuneler bu hafta Romanya’da analiz edilmek üzere götürülecek. Son olarak haftasonu oynanan Yenicami – Doğan Türk Birliği karşılaşmasının ardından Adil Uçar ve Ahmet Saygı’dan numune alındı.

Yenicami – Doğan TB maçından alındı
Sezonun ikinci haftasında Yeni Boğaziçi – Gönyeli karşılaşmasında numune almaya başlayan Dopingle Mücadele Kurulu, her hafta kura ile belirlediği karşılaşmalardan 6’ncı haftaya kadar numune alımını sürdürdü. Son olarak geçtiğimiz hafta oynanan Yenicami – Doğan Türk Birliği karşılaşmasında her iki takımdan kura ile birer futbolcu belirlendi. Yenicami’den Adil Uçar ve Doğan Türk Birliği’nden Ahmet Saygı’dan numuneler alınırken, bugüne kadar alınan numuneler hafta içerisinde Bükreş’te anlaşma sağlanan laboratuvara götürülecek.

52 bin TL katkı yapılmıştı
Ülkede düzenli spor ligi olan futbolda sezon başında alınan karar doğrultusunda KTFF ile Dopingle Mücadele Kurulu Süper Lig’de her hafta doping testleri için numune alınmasını kararlaştırdı. Bu bağlamda Spor Dairesi bütçesinden KTFF’ye 52 bin TL’lik bir katkı yapıldı.

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur