1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KTBK: Komutanın evi değil, deniz tarafı devredildi
KTBK: Komutanın evi değil, deniz tarafı devredildi

KTBK: Komutanın evi değil, deniz tarafı devredildi

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Mağusa'da 'Laguna' olarak anılan ve  “komutanın evi” diye de bilinen  bölgenin değil, deniz tarafının Turizm ve Çevre Bakanlığı'na devredildiğini açıkladı

A+A-

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı:  Laguna değil, deniz tarafı devredildi

Mağusa’da Maraş bölgesinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın “tahsisindeki” Laguna olarak anılan ve  “komutanın evi” diye de bilinen  bölgenin Turizm ve Çevre Bakanlığı'na devredilmesine yönelik, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı YENİDÜZEN'e açıklama yaptı.

'Laguna' olarak anılan bölgenin değil, deniz tarafının marina yapılması için Turizm ve Çevre Bakanlığı’na devredildiği belirtildi.


İlk gelişmeler nasıl yansımıştı?


UBP-DP Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu, Mağusa’da Maraş bölgesinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın “tahsisindeki” Laguna olarak anılan ve  “komutanın evi” diye de bilinen  bölgeyi askeri bölge kapsamından çıkarttı, Turizm ve Çevre Bakanlığı’na devretti.

Bu bağlamda değişecek “askeri bölge sınırının” tespiti ve işaretlendirilmesinde Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürlüğü ile Harita Dairesi Müdürlüğü’nün yetkili kılınması kararlaştırıldı.

Gerekli çalışmaların Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve sorumlu birlik komutanlığı temsilcileri nezaretinde yapılmasına karar verdi.

Resmi Gazete’deki kararda son olarak Harita Dairesi Müdürlüğü’nce askeri bölge kapsamından çıkarılacak bölümün protokol haritasına işlenmesi de onaylandı.

Karar, 18 Eylül tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında alındı, 13 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak da yürürlüğe girdi.

Söz konusu karar ilişkin ilk bilgiler bir süre önce YENİDÜZEN’de yayınlanmış “Birine mi peşkeş çekilecek” diye sorulmuştu.


 

Bu haber toplam 21979 defa okunmuştur
İlgili Haberler