1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Komite ‘Kamu Reformu’ için çağrı bekliyor!
Komite ‘Kamu Reformu’ için çağrı bekliyor!

Komite ‘Kamu Reformu’ için çağrı bekliyor!

Bir yılı aşkın süredir çalışılan ve sonuna gelinen ‘Kamu Reformu’ olarak nitelendirilen yasa tasarısı, bu kez de Komite Başkanı Menteş Gündüz’ün ‘bakanlığa atanmasıyla’ beklemeye girdi. Komite’nin çalışmalarına devam edebilmesi için, önce çağrı yapılması

A+A-

Meltem SONAY

Bir yılı aşkın süredir çalışılan ve sonuna gelinen ‘Kamu Reformu’ olarak nitelendirilen yasa tasarısı, bu kez de Komite Başkanı Menteş Gündüz’ün ‘bakanlığa atanmasıyla’ beklemeye girdi.

Komite’nin çalışmalarına devam edebilmesi için, önce çağrı yapılması, toplanması ve yeniden görev dağılımına gitmesi gerekiyor.

Kamu Reformu’nu görüşen Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Menteş Gündüz’ün, Başbakan Yardımcılığı görevine atanmasının ardından, komiteye de, bu görevi bırakan DP-UG Milletvekili Serdar Denktaş görevlendirilmişti.

Komiteyi kim çağıracak?

Komitede henüz görev dağılımı yapılmadığı ve ‘yeni başkan’ seçilmediği için toplantı çağırma yetkisi de ya Komite Başkan Vekili, ya da Meclis Başkanlığı’nda.

Komite Başkan Vekili Dursun Oğuz’un henüz bir toplantı çağrısı yapmadığı öğrenilirken, Meclis Başkanlığı’nın komitenin toplanması için çağrı yapması bekleniyor.

Yasa çalışmalarında sona gelinmişti…

İstihdam şekillerinin yeniden düzenlenmesi ve geçici memur istihdam imkânının ortadan kaldırılması; Üçlü kararname atamalarının kapsamının daraltılması, tüm yöneticilik kadrolarına atanmaların liyakate dayandırılması gibi, kamuda ‘reform’ niteliğinde birçok düzenleme içeren yasa tasarısının komite çalışmalarında sona gelinmişti.

Bir süredir yoğun çalışan komite, tasarının ikinci okumasını tamamlama aşamasına gelmiş, tasarının Genel Kurul’a gelmesi için de 25 Haziran tarihini hedef koymuştu.

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur