1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Komite gündemleri yoğun…
Komite gündemleri yoğun…

Komite gündemleri yoğun…

Meclis’in üç sürekli komitesi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi ve Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi dünkü toplantıları ile gündemlerindeki yasa çalışmalarını sürdürdü.

A+A-

 

• HUKUK’TA BİLİŞİM SUÇLARI VAR… Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’ üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırırken, sonradan KKTC yurttaşlığı alan kişilerden yurttaşlıkları iptal edilenlerin KKTC’deki mallarının tasfiyesine ilişkin değişiklik yasa tasarısı üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

• İDARİ İŞLER ‘KAMU REFORMU’ GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR…Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi çalışmalarını tamamlayan İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, ‘Kamu Reformu’ olarak nitelendirilen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı üzerindeki görüşmelerini sürdürüyor…

• MALİYE KOMİTESİ GÜNDEMİNDE KAMU MAAŞ DÜZENLEMELERİ VAR… Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde kamu maaşlarındaki yeni düzenlemelere ilişkin kararname ve yasa tasarıları bulunuyor.


Meltem SONAY

Cumhuriyet Meclisi komiteleri yasa çalışmalarını sürdürüyor. Meclis’in üç sürekli komitesi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi ve Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi dünkü toplantıları ile gündemlerindeki yasa çalışmalarını sürdürdü.
Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi çalışmalarını tamamlayan İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, ‘Kamu Reformu’ olarak nitelendirilen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı üzerindeki görüşmelerini sürdürürken, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde kamu maaşlarındaki yeni düzenlemelere ilişkin kararname ve yasa tasarıları bulunuyor.

Hukuk Komitesi gündeminde ‘Bilişim Suçları Yasası’ var…
Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’ üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırırken, sonradan KKTC yurttaşlığı alan kişilerden yurttaşlıkları iptal edilenlerin KKTC’deki mallarının tasfiyesine ilişkin değişiklik yasa tasarısı üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.
Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun ön çalışmasını yaptığı, Bakanlar Kurulu’nca komiteye gönderilen ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’na ilişkin çalışmalarda, basın örgütleri ve internet gazetelerinin dinlendiği, dinleme sürecinin tamamlandığı öğrenildi.

İdari İşler ‘Kamu Reformu’ görüşmelerini sürdürüyor…
Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi çalışmalarını tamamlayarak Meclis Genel Kurulu’na sevk eden İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, ‘Kamu Reformu’ olarak nitelendirilen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı üzerindeki görüşmelerini sürdürüyor.

Maliye Komitesi gündeminde kamu maaş düzenlemeleri var…
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde kamu maaşlarındaki yeni düzenlemelere ilişkin kararname ve yasa tasarıları bulunuyor.
Dünkü toplantısında 5 kararname ve yasa tasarısı üzerindeki görüşmelerini tamamlayan komitenin gündeminde Vergi Usul Yasa Tasarısı da bulunuyor.

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur