1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Komite çalışmalarına müdahale haksızlık"
Komite çalışmalarına müdahale haksızlık

"Komite çalışmalarına müdahale haksızlık"

“Birikim Özgür komitede yer alan diğer üyelerle birlikte yasa çalışmalarını özveriyle sürdürüyor”

A+A-

CTP Genel Sekreteri Erk: “Komite çalışmalarına müdahale etmek insanlarımıza haksızlık anlamına gelir”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde Kıbrıs Türk halkının genelini en fazla ilgilendiren yasaların kapsama göre sırasıyla görüşüleceğini kaydetti ve “Komite çalışmalarına müdahale ederek görüşülecek yasaların sırasını değiştirmek, sırada olan ve halkımızın beklediği diğer ivedi yasaların sonraya ertelenmesine neden olacaktır. Bu da ilgili tüm insanlarımıza haksızlık anlamına gelecektir” dedi.

Erk yazılı açıklamasında komite çalışmalarını bir tarafın lehine değiştirmek üzere müdahale etmenin ve komite başkanını hedef göstererek söylem ve eylemlerde bulunmanın doğru olmadığını da vurguladı.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür’ün komitede yer alan diğer üyelerle birlikte yasa çalışmalarını özveriyle sürdürdüğünü ifade eden Erk, Birikim Özgür’e yapılan haksızlığı gidermek için bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu belirtti.

Özgür’ün komitede yer alan diğer üyelerle birlikte yasa çalışmalarını özveriyle sürdürdüğünü dile getiren Erk, “Komiteyi yöneten ve yönlendiren Özgür’ün sorumluluğunda olan ve ivediliği alınan birçok yasa mevcuttur ve Kıbrıs Türk halkının genelini en fazla ilgilendiren yasalar kapsama göre sırasıyla görüşülecektir. Komite başkanı olan milletvekilimizin görevini sorumlulukla yaptığına dair inancımız güçlüdür” dedi.
(tak)

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur