1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kolej havası yakaladık”
“Kolej havası yakaladık”

“Kolej havası yakaladık”

Lefke teknik direktörü Bülent Aytaç, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalarda hem takım ruhunu oluşturduklarını, hem de bir kolej havası yakaladıklarını dile getirdi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Süper Lig’in batı bölgesi ekiplerinden Lefke hazırlık döneminin en yoğun kısmını geride bıraktı. Menekşe beyazlı ekip 6-10 Eylül tarihleri arasında Girne’de gerçekleştirdiği hazırlık kampının ardından geçtiğimiz gün Attila Topaloğlu Anı Karşılaşması’nda ligin yeni ekiplerinden Türk Ocağı’nı 2-1 mağlup ederek lig arifesinde olumlu sinyaller verdi. Haftasonunu dinlenerek geçirecek olan Lefke, çalışmalarına yarından itibaren haftada 4 kez yapacağı çalışmalarla devam edecek. Teknik direktör Bülent Aytaç, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalarda hem takım ruhunu oluşturduklarını, hem de bir kolej havası yakaladıklarını dile getirdi.

“Kadro derinliğini arttırdık”
Lefke teknik direktörü Bülent Aytaç, geldikleri ilk günden itibaren hazırlık döneminde 7’nci haftayı geride bıraktıklarını, bu süre içerisinde takım olarak çok yol kat ettiklerini belirtti. “Hem kadro konusunda hem de oyun sistemi konusunda gerçekten çok yol kat ettik” diyen Aytaç “Kampta form ve mental hazırlık olasılığı yakaladık. Bulunduğumuz noktadan memnunuz” dedi. Kulüp başkanı ve yönetim kuruluna kendilerine sağladıkları imkanlar için teşekkür eden Aytaç, “Başarılar yakalamış bir Lefke, geçmişte kadro konusunda sıkıntılar yaşadı. İlk olarak bunu masaya yatırdık ve bu konuda da anomaliyi giderdik” dedi. Şu anda ellerinde bulunan kadroda 19-20 tane futbolcu olduğunu, genç takımdan da aralarına kattıkları futbolcularla bu sayının 25’e kadar yükseldiğini belirten Aytaç, “Bu sayı bizi memnun etti. Gençlere çok önem veriyoruz. Umarım genç arkadaşlarımızdan kısa süre içerisinde 1-2 tanesini A takıma kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“Takım ruhunu oluşturduk”
Geçtiğimiz dönemlerde var olan başarılı ekipten 4-5 kişinin ayrıldığını, bunun da camiayı ve futbolcuları psikolojik açıdan olumsuz etkilediğini belirten Aytaç “Bunu hazırlık döneminin 2-3’üncü haftasına kadar hissettik. Özgüven eksilmişti. Yönetim ve teknik heyet olarak yaptığımız olumlu hamleler ve transferlerle bunu toparladık, takım ruhunu oluşturduk. Şu anda birbirine güvenen bir kadromuz var. Kolej havası yakaladık diyebilirim. Umarım bunu lig başlayana kadar daha da pekiştiririz ve müsabakalarda daha üst düzeye taşırız. Bunu başardığımız takdirde Lefke daha iyi yerlerde olacaktır” şeklinde konuştu. Lige kadar kalan sürede kendi sahalarında yapacakları taktiksel ve form idmanları ile hazırlıkları sürdüreceklerini söyleyen Aytaç, ilk maç olan B.Bağcıl maçına takımın tam olarak hazır olacağını düşündüğünü dile getirdi.

“Taraftar Karadağ’da gücümüz olsun”
Lefke taraftarlarına da bir mesaj gönderen teknik direktör Bülent Aytaç onların özellikle Karadağ’da önemli bir güç olduğunu söyledi. Aytaç “Lefke taraftarları bize 12’inci adam olarak, yapacakları desteklerle takımın her türlü başarısına imza koyacak bir yapıya gelmelerini istiyorum. Yapacakları destekleri bizim tamamen kazanmamız için yapsınlar. Herhangi bir olumsuzluk karşısında sahamızın kapanma lüksümüzün olmadığını, onların Karadağ’da gücümüz olduğunu bilmelerini isterim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur