1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kokusuyla sizi davet eden tat; CARAMEL Çikolata…
Kokusuyla sizi davet eden tat;  CARAMEL Çikolata…

Kokusuyla sizi davet eden tat; CARAMEL Çikolata…

Bünyesinde 200 çeşitten fazla çikolata barındıran, Özeş Çıraklı Direktörlüğündeki Caramel Çikolata Dükkânı, Premium çikolata ve Türk lokumu çeşitleriyle yıllardır hizmet veriyor.

A+A-

Fehime Alasya

Bünyesinde 200 çeşitten fazla çikolata barındıran, Özeş Çıraklı Direktörlüğündeki Caramel Çikolata Dükkânı, Premium çikolata ve Türk lokumu çeşitleriyle yıllardır hizmet veriyor. 

Yüksek kalite malzemeler ile onlarca çikolata ve lokum çeşidi üreten Caramel, lüks kutular veya kişiselleştirilmiş özel ve kurumsal hediyeler yanında, yerel el işleri ve yerel tatlarla özdeşleşen hediye paketleri ile adeta görsel bir şölen yaratıyor.

Yılın en yoğun dönemlerini, bayram ve yeni yılda yaşayan firma, kız isteme merasimleri gibi özel günler ile de müşterisine hizmet veriyor.

Genç yaşta iş sektörüne atılan Özeş Çıraklı, aile mesleğine gönül vererek, babası Ahmet Çıraklı tarafından 1979 yılından beridir üretim yapan çikolata fabrikasınından gelen tecrübesini aktararak özel ürünler üretiyor ve pazarlıyor ayrıca ülkeye getirdiği yüksek kalitede ürünleride Caramel Çikolata Dükkânı ile yıllardır hizmet veriyor.

Yurt dışında bilgi yönetim işlemleri bölümü yanında Belçika’da Avrupa Komisyonu sağlık ve tüketici hakları bölümünde görev aldıktan sonra , Uluslararası İşletme Yönetimi eğitimi alip 2008 yılında Ada’ya dönen Özeş Çıraklı, annesi Özden Çıraklı ile beraber Caramel’de göreve başladı.

Özeş Çıraklı’nın en büyük destekçisi tabii ki annesi Özden Çıraklı...  

c1-039.jpg

“BİRİNCİ SINIF HAM MADDE İLE ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Caramel çikolata mağazası ile ilgili kısa bir bilgi aktaran Özeş Çıraklı;

“Çikolata ve lokum üzerine üretimimiz var. Mağazamızda 200 çeşitten fazla çikolata var. En çok önem verdiğimiz konu çikolatanın gerçek ve en kaliteli çikolata olmasıdır.  İlk başladığımız zamanlarda genel olarak yabancı üretim daha iyidir diye bir kanı vardı ama bunun son yıllarda yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz. Birinci sınıf ham madde ile üretmeye çalışıyoruz. En ucuz olalım diye kalitemizi düşürmüyoruz. Kilo ile veya paket ile çeşitli satışlarımız olur. Bunun yanında özel kutular, deri, saten, kadife, özel günler için çok çeşitli, gösterişli kutularımız da var” şeklinde anlatıyor. 

c2-037.jpg

ÇİKOLATA İLE KOKOLİN ARASINDAKİ FARK…

Özellikle çikolatadaki kalite konusunda bazı detaylara değinen firma, her fırsatta, kokolin ile çikolatanın tanımını anlatmak için çok büyük uğraşlar veriyor. Kokolin ve çikolata arasındaki farkı anlatan Çıraklı, “Kokolin bir çikolata değildir, çikolata görünümündeki farklı bir üründür. Çikolatanın içinde kakao yağı ve kitlesi olmalı, bunların oranının da cinsine göre minimum oranlarda olmalı. Bunun dışında çikolata görünumünde olan ancak yapısı gereği çikolata olmayan ve çikolata denemeyecek "Kokolin" ürünleride piyasada bulunmakta ve üretimi yapılmaktadır.

Çikolata doğal bir lezzettir. Kakao kitlesi, kakao yağı, şeker ve çeşitli maddelerin eklenmesiyle hazırlanıp, kalıplanır. Yapımı daha uzun süren zahmetli bir işlemdir.

Kokolinde ise kakao kitlesi yerine kakao tozu, kakao yağı yerine ise çeşitli yağlar kullanılır. İkisinin arasındaki farkı anlamak için güvenilir markaları tercih etmenizin yanısıra ürün etiketindeki içeriğini incelemeniz gereklidir. Tabii ki ürünü yediğinizde ağıza yapışması veya kırılırken çıkan ses gibi diğer çeşitli şekillerde de fark anlanabilir.

Bizler bir yandan rakiplerle mücadele ediyoruz, diğer yandan ise kaliteli çikolatayı tanıtıp daha sağlıklı ve kaliteli bir pazar oluşturmaya çalışıyoruz” diyor.

c3-014.jpg

“BU SAYEDE İÇ PİYASADA REKABET EDİLEBİLİRLİK DAHA KOLAY KILINIRDI AMA…”

Sektördeki sıkıntılara değinen Çıraklı, haksız rekabet ve bazı yanlış uygulamalara örnekler verdi. Çıraklı, bu konularda alınacak olan tedbirlerle iç piyasadaki rekabet edilebilirliğin daha kolay olacağına değindi.

Çıraklı; “Kıbrıs Ercan Havaalanı'nda bulunan Gümrük Dışı Satış Mağazaları yani Duty Free Shoplarda ürettiğimiz ürünü satamıyor, buna yasalarımız elvermiyormuş. Bunun bir an önce revize edilmesi gerek. Bu konuda çeşitli mücadelelerimiz oldu ama başaramadık. Buna karşın saçma sapan farklı önerilerle hava alanında satış yapabileceğimiz anlatıldı. Bizi serbest limana tesis kurmaya itiyorlar. Bu çok uygunsuz… Yine bu konuda çeşitli girişimlerimiz olacak, bu yasaların iyileştirilmesi ve yerli ürünlerin dünyaya açılan penceremiz olan havaalanında bulunması gerekir. 

Bunların yanında etiketleme kurallarının yetersiz olması konusunda Ticaret Dairesi Tüketici birimine, Avrupa birliği standartlarında satış ve rekabet için ürünleri tüketicinin kolayca anlaybileceği birim fiyatlarının belirtilmesi gerektiğini çeşitli zamanlarda talep ettik, dilekçeler verdik maalesef olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadık. Tüketicinin kolayca anlayacağı ve  kıyaslayabileceği bir fiyat etiketini görmek ve bilmek hakki... Marketteki bazı ürünler bizden pahalıdır ama ucuz görünüyor. Bir kişiye ürünün  kilosu 120 TL dediğiniz zaman bazen fazla görülüyor ama marketlerdeki çeşitli gramajlar aynı birime döndürüldüğünde kilosu 200-300 TL olan ürünler de görülüyor. Bu kıyaslamayınin kolayca yapılabilmesi sayede iç piyasada rekabet edilebilirlik daha kolay kılınırdı ama yapılmiyor. Ürünlerde hem gramaj hem de tek bir birim fiyatı bulunmalı” dedi.

HER TÜRLÜ YENİLİK ÇEŞİTLERE YANSITILIYOR…

Sürekli kendini yenileyen ve dünyadaki, gelişmeleri takip eden firma, doğal, alkollü, diyabetik, meyveli, bitter gibi sağlığa zararı olmayan, bunun yanında faydası dokunan çikolata türlerini de sürekli çeşitlerine ekliyor. 

Bu yeniliklerden söz eden Özeş Çıraklı şöyle devam ediyor:

“Kardeşim Belçika’da yaşıyor, bize çok fazla destek veriyor. Bizler de, o da yurt dışında çok çeşitli eğitimlere katılıyoruz. Çikolata bazen bilgi eksikliğinden sağlıksız diye düşünülüyor, öyle görülüyor ama orijinal bir çikolata sağlığa faydalıdır.  Özellikle bitter çikolata sağlığa çok faydalıdır. Diyabet hastaları için yeni üretimimiz maltitol ile üretilen sütlü ve bitter çikolataları sunmaya başladık ve yakın zamanda stevia ile üretilecek çikolatalaımızda hizmete girecek. Sağlık serisi adı altında kuru kayısı, kuru incir, kuru çilek , hurma, kestane, badem ezmesi ve birçok ürün de yapıyoruz. Bunları üretirken standart şekerli kuru ürünleri değil doğal yollarla kurutulmuş ve meyvenin kendi özelliğini hiç kaybetmeden, taze meyveden alinan özellikler korunarak bitter çikolata ile kaplanmış, özellikle çocuklarımızın ve halkımızın daha da sağlıklı ürünler yemesini amaçlıyoruz. Yine bizim elimizden çıkıp tüketiciye ulaşan bir serimiz daha var. Özellikle yabancılar için alkollü çikolata çeşitlerimiz de çok… Bunların yanında doğal, sağlıklı Newtree marka ithal çikolata ile de ekmek üzerine sürülerek tüketilen, çocukların çok sevdiği çeşit ile de annelerin gönlü daha rahat.”

 

Bu haber toplam 11025 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 368 Sayısı

Adres Kıbrıs 368 Sayısı