1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kokain ithaline 2 yıl hapis cezası
Kokain ithaline 2 yıl hapis cezası

Kokain ithaline 2 yıl hapis cezası

Girne’de Nisan ayı içerisinde bir otel odasında ele geçirilen 24 gram kokain türü uyuşturucuyla yakalanan sanık Andrejs Sprogis, ‘ithal ve tasarruf’ davalarında suçlu bulundu, 2 yıla mahkum oldu

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Girne’de Nisan ayı içerisinde bir otel odasında ele geçirilen 24 gram kokain türü uyuşturucuyla yakalanan sanık Andrejs Sprogis, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “uyuşturucu ithal ve tasarruf” davalarından yargılanan Litvanya uyruklu Andrejs Sprogis, suçlu bulunarak mahkum oldu.

Başkanlığında Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin huzurunda görüşülen dava dün karara bağlandı.

“En ağır uyuşturucu türü; kokain”

Heyet adına dava kararını Alev Hüdaverdi okudu. Sanık Andrejs Sprogis’in Nisan ayında Girne’de kalmakta olduğu odada yapılan aramada 24 gram kokain ele geçirildiğini ve yapılan sorgulamada Sprogis’in kokaini 21 Nisan 2017’de 35 gram olarak Kıbrıs’ın güneyinden  ithal ettiğinin tespit edildiğini aktardı. Hüdaverdi, uyuşturucu ithal suçunun 18 yıla kadar hapislik içerdiğini belirterek,  davaya konu ‘kokain’ türünün uyuşturucular arasında en zararlısı ve en tehlikelisi olduğuna vurgu yaptı.

“Toplum nezdinde derin yaralar açıyor”

Hüdaverdi, sanığın ülkeye 35 gram kokaini kişisel kullanımı için ithal etmiş olsa dahi miktarın çok fazla olduğuna işaret ederek, uyuşturucu miktarının ceza açısından etkili olduğuna vurgu yaparak, uyuşturucu suçlarının toplum nezdinde derin yaralar açtığını ve tehlike arz ettiğini söyledi.

Kıdemli Yargıç Hüdaverdi, sanık Andrejs Sprogis’i aleyhine getirilen uyuşturucu madde kokain ithal ve tasarruf davalarında suçlu bulunarak 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

 

 

Bu haber toplam 3635 defa okunmuştur
Etiketler : , ,