1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KOD ADI: KARTAL UNVANI: ŞAMPİYON
KOD ADI: KARTAL UNVANI: ŞAMPİYON

KOD ADI: KARTAL UNVANI: ŞAMPİYON

Mağusa Türk Gücü’nü 3-0 mağlup eden Yenicami, K.Kaymaklı’nın Girne’de puan kaybetmesi ile üst üste 2’nci, toplamda 7’nci şampiyonluğuna ulaştı

A+A-

Mağusa Türk Gücü’nü 3-0 mağlup eden Yenicami, K.Kaymaklı’nın Girne’de puan kaybetmesi ile üst üste 2’nci, toplamda 7’nci şampiyonluğuna ulaştı

Serkan Soyalan

K-Pet Süper Lig’de 2014 – 2015 sezonu şampiyonu Yenicami oldu. Yenicami 23’üncü hafta mücadelesinde konuk ettiği Mağusa Türk Gücü’nü Halil Turan, Esin Sonay ve Uğur Sönmez’in golleri ile 3-0 mağlup etti. Liderin 8 puan gerisinde bulunan Küçük Kaymaklı’nın Girne’de Doğan Türk Birliği ile golsüz berabere kalmasının ardından son üç hafta kala fark 10 puan oldu ve siyah beyazlılar üst üste 2’nci, toplamda 7’nci şampiyonluğuna imzasını attı. Karşılaşmanın ardından şampiyonluk kupası stada gelmediği için futbolcular ve taraftarlar kendi aralarında elde edilen başarıyı kutladılar.

Önemli anlar
Maça hızlı başlayan taraf Yenicami oldu. Siyah beyazlılar 2’nci dakikada geliştirdiği atakta Serhan ile Ünal’ın verkaçında Serhan ceza alanı dışından sert vurdu, top az farkla dışarı çıktı.
7’nci dakikada Mağusa Türk Gücü kaleyi karşıdan gören pozisyonda serbest vuruş kazandı. Uğur’un vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
21’inci dakikada Morsy ile Erbay sarı kart gördü. Rakibine sert bir müdahalede bulunan Morsy, Yenicami futbolcularından tepki gördü. Kısa süreli gerginlikte hakem Osman Özpaşa iki futbolcuya da sarı kart gösterdi.
30’uncu dakikada gelişen Yenicami atağında Neval’ın ceza sahasına yaptığı ortaya güzel bir kafa vuruşu yapan Halil Turan takımını öne geçirdi: 1-0
42’nci dakikada Adil’in sağ kanattan ortasına iyi yükselen Esin’in kafa vuruşunda fark 2’ye çıktı: 2-0
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Yenicami oldu. Ceza sahasına yapılan ortada Esin kafa ile arkaya doğru aşırırken topa son dokunan Uğur skoru 3-0’a getirdi.
59’uncu dakikada Batshi verkaçlarla sağdan ceza alanına girerken sert şutu kalenin üzerinden dışarıya gitti.
67’nci dakikada gelişen Mağusa Türk Gücü atağında orta alandan topu alan Uğur rakip ceza alanına doğru hareketlendi. Ceza alanı dışından yerden sert şutunda top yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.
Maçta başka gol olmayınca Yenicami rakibini 3-0 mağlup ederek sezonu şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi.

Üst üste ikinci, toplamda yedinci şampiyonluk
Siyah beyazlı elde ettiği başarı ile toplamda 7’nci şampiyonluğunu kazandı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kurulduğu 1955 yılından bu yana oynanan sezonlarda siyah beyazlılar ülke futbolunun en üst liginde toplamda 7 kez şampiyonluk yaşamış oldu. Yenicami ayrıca tarihinde ilk kez üst üste ilk kez şampiyonluk yaşama başarısı gösterdi.

Kahveciler: “Emeği geçen herkese teşekkürler”
Yenicami’de bir süre önce başkanlık görevine getirilen Enver Kahveciler, elde edilen başarıdan dolayı emeği geçen herkesi tebrik etti. Kahveciler yaptığı açıklamada “Hak ettiğimiz çalışmanın eseri olan şampiyonluğu aldık” dedi. Geçtiğimiz yıl temmuz ayından bu yana gerek futbolcular, gerek teknik heyet ve yöneticiler ve sezon başındaki yönetimin inanılmaz bir gayret gösterdiğini aktaran Kahveciler “Bu çalışmanın meyvesini aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Altay: “9 aydır bugünü bekliyorduk”
Başarının mimalarlarından Teknik Direktör Turan Altay sezon başıda koydukları hedefe ulaştıklarını kaydetti. “9 aydır bugünü bekliyorduk” diyen Altay “Bugün elde ettiğimiz sonuç, ortaya koyduğumuz mücadelenin taçlandırılmasıydı. Tüm camiaya hayırlı olsun. Tabi hedeflerimiz daha bitmedi. Süper Kupa, lig şampiyonluğunun ardından kupada da başarı yakalayabilecek bir ekibimiz var. Umarım finale çıkar ve kazanırız” açıklamasını yaptı.

Önet: “Emeklerimizin karşılığını aldık”
Takım kaptanlarından Serkan Önet yaptığı açıklamada bir sezon boyunca gösterdikleri emeklerinin karşılığını aldıklarını belirtti. Önet “Bir yılın sonunda gayretler ve emekler sonunda böyle bir güzel şampiyonluğu yaşamak bizi memnun etti. Bundan sonraki hedefimiz kupa şampiyonluğu” açıklamasını yaptı.

Altay maç bitmeden tebrik etti
Yenicami – Mağusa Türk Gücü karşılaşmalarının son anları ilginç bir ana sahne oldu. Teknik Direktör Turan Altay, saha kenarına gelen Neval’a içerisinde elde edilen şampiyonlukla ilgili tebrik mesajı yazan notu iletti. Maçta elden ele dolaştırdığı notu okuyan futbolcuların yüzünde tebessüm oluşması dikkatlerden kaçmadı.

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur