1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. KOBİ Geliştirme Birimi Projesi hayata geçti
KOBİ Geliştirme Birimi Projesi hayata geçti

KOBİ Geliştirme Birimi Projesi hayata geçti

KOBİ Geliştirme Birimi kapsamında 10 KOBİ, dün gerçekleştirilen tanışma toplantısında danışman şirketlerin yetkilileri ile bir araya getirildi.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası bünyesinde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği finansmanı ve T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile kurulan KOBİ Geliştirme Birimi kapsamında ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmeti almaya hak kazanan 10 KOBİ, dün gerçekleştirilen tanışma toplantısında danışman şirketlerin yetkilileri ile bir araya getirildi. KTTO binasında düzenlenen toplantıda KOBİ’ler, uzmanlar tarafından sürece dair bilgilendirildi.

KTTO KOBİ Geliştirme Birimi projesi çerçevesinde farklı sektörlerden pilot olarak seçilen Alnar Narcılık Ltd, Avunduk Süt Ürünleri Sanayi Ltd, Con Trading, Ergun Oza Kahve, Dağlı Trading, Demirbağ Ltd, Hediyemsu Ltd, Kemal Paralik Metal İşleri Ltd, Sunev Export-Import Ltd, ve Tel-İş Ltd firmaları için öncelikle uzmanlar tarafından mevcut durum analizi yapılacak. Kurumsal Yönetim, Mali Finans Hizmetleri, Satış Pazarlama Hizmetleri, İnsan Kaynakları Hizmetleri, Üretim Planlama Hizmetleri ve Dış Ticaret konularında yapılacak durum analizinin ardından belirlenecek alanlar üzerine eğitimler verilecek.

KOBİ’lere danışmanlık hizmeti verecek firmalar Restart Danışmanlık ve Lipa Consultancy olarak belirlendi

Tanışma toplantısı öncesinde danışmanlık ve eğitim hizmeti verilecek şirketler, Restart Danışmanlık ve Lipa Consultancy ile KTTO yetkilileri arasında hizmet sözleşmeleri imzalandı. İmza töreni sırasında bir konuşma yapan KTTO Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Genç, “Bugünü aslında bir dönüm noktası olarak nitelendirebiliriz. Ekonomimiz için KOBİ’lerin gelişmesi bir zorunluluktur. Bugün, KOBİ’lere, bu projede kapsamındaki süreçte atılacak adımlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Sözkonusu projemiz ile KOBİ’lerde ciddi pozitif değişimlerin olacağı inancındayız. Öncelikle yapılacak durum analizinin ardından her KOBİ’nin ihtiyacı olan eğitimler verilecek ve uygulamalara yansıyacak değişimler olacak. Bizim en büyük heyecanımız budur. Projemiz sonlandığında, Kıbrıs ekonomisine katkı sağlayacak bu değişimler ile zorlu da olsa bir hareket başlamış olacaktır” dedi.

Proje bağlamında belirlenen kriterlere göre seçilen 10 KOBİ’nin yetkililerinin hazır bulunduğu tanışma toplantısında firmalar, danışman şirketlerin yetkililerine kısaca kendilerini tanıtarak projeye dair memnuniyetlerini ve heyecanlarını dile getirdi.

Ekonomiye katkı sağlanacak

KTTO bünyesinde kurulan KOBİ Geliştirme Birimi sayesinde, KKTC’de faaliyet gösteren işletmelere verilecek danışmanlık hizmetlerinin tamamlanmasının ardından, hizmet alan KOBİ’lerin mal ve hizmet kalitesinin artması sureti ile verimliliklerinde ve pazar paylarında artış sağlanması, ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi, kurumsallaşmalarına katkıda bulunulması hedefleniyor. Sözkonusu projenin diğer bir yansımasının ise özel sektörde istihdamın artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması ve KKTC ekonomisine katkı yapılması olduğu belirtildi.

Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur