1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Klasik Otomobil Derneği'nde müze talebi
Klasik Otomobil Derneğinde müze talebi

Klasik Otomobil Derneği'nde müze talebi

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği yetkililerini kabul etti.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği Başkanı Olgun Bıçak kabulde yaptığı konuşmada, uzun zamandır klasik otomobilleri ve kültürel eşyaların sergileneceği bir müze oluşturmak için çalıştıklarını, ancak bu konuda henüz olumlu bir sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

Başkent Lefkoşa’da bir süre önce yeniden düzenlenen Bandabuliya civarında bir mekana talep olduklarını, yetkililerle görüşerek konuyu dile getirdiklerini anlatan Olgun, LTB eski Başkanı Kadri Fellahoğlu’yla da görüşerek konuyu değerlendirdiklerini, ancak araya yerel seçimlerin girmesiyle yine sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Olgun, müzenin KKTC’ye katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yla da görüştüklerini, ancak Harmancı’dan “konuyla ilgili bilgisi olmadığı ve o bölgeyi restoranlara vermeyi düşündükleri cevabını aldıklarını” ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan klasik otomobilleri ve kültürel eşyaların sergileneceği bir müze oluşturmak konusunda destek talep eden Olgun, 12 Ekim’de Taksim Sahası’nda gerçekleştirecekleri “iki toplumlu” sergi hakkında da bilgi verdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, klasik otomobil sergilerinin başarılı olduğunu ve yanına kültürel eşyaları da koyarak kurulacak müzenin de güzel bir düşünce olduğunu belirtti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yla görüştüğü zaman müze konusunu da değerlendirebileceklerini kaydeden Eroğlu, Taksim Sahası’nın klasik otomobil sergisi için uygun bir mekan olduğunu ancak sahanın ara bölgede bulunması nedeniyle sergi açabilmek için alınması gereken izinler bulunduğunu vurguladı.

(TAK)

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur