1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Klasik İtalya Şehirlerine Doğru Sıra Dışı Bir Yolculuğa Hazır mısınız?
Klasik İtalya Şehirlerine Doğru Sıra Dışı Bir Yolculuğa Hazır mısınız?

Klasik İtalya Şehirlerine Doğru Sıra Dışı Bir Yolculuğa Hazır mısınız?

Muhtemelen Avrupa'nın en cazip ülkesi olan İtalya, karşı konulmaz yemekler, müthiş mimari, farklı sahne ve eşsiz kültür-sanat mirası ile ziyaretçileri cezbediyor. D

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Muhtemelen Avrupa'nın en cazip ülkesi olan İtalya, karşı konulmaz yemekler, müthiş mimari, farklı sahne ve eşsiz kültür-sanat mirası ile ziyaretçileri cezbediyor. Daha önce ziyaret etmediyseniz, neyi göreceğinizi, nereye gideceğinizi ya da nasıl bir yol izleyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Eğer kısıtlı bir vaktiniz varsa, klasik dörtlü ile İtalya turlarına başlayabilirsiniz: Roma, Floransa, Milano ve Venedik. Yaklaşık bir hafta, ülkenin başlıklarından faydalanmak için yeterli bir zaman ve ilk kez İtalya gezisinden en üst düzeyde yararlanmak için bilmeniz gereken her şey bu içerikte yer alıyor!

Roma'nın İhtişamlı Yapıları

Hak verirsiniz ki Roma bir günde  inşa edilmedi ve dolayısıyla bir gün, tarihi mirası ile övünen bu şehri keşfetmek için yeterli bir zaman değil. Görkemli Colosseum, 2000 yaşındaki Panteon, Palatino'nun saray kalıntıları, kutsal St Peter's ve sanat dolu Vatikan Müzeleri'ne girmek için kendinize en azından iki ya da üç gün vermelisiniz. Eğer geleneksel Roma gezilecek yerler listesine tik atmaya niyetliyseniz, İspanyol Merdivenleri’nden yukarı tırmanın, Trevi Çeşmesi'nde dilek dileyerek bir para atın ve Romulus Tapınağı’ndan Aemilia Bazilikası’na, Titus Kemeri’nden Roma Senatosu’na kadar sayısız tarihi yapıyı içeren Roma Forumu’nu mutlaka ziyaret edin deriz.

Floransa ve Toskana: sanat ve şarap

Uffizi galerisinde vakit geçirmek, Duomo'daki freskleri incelemek ve Michelangelo'nun David'in anatomisini gözlemlemek için Floransa'da iki gün yeterli bir süre. Ayrıca bu şehre ayıracağınız iki gün, Neptün Heykeli’ne ev sahipiği yapan Signoria Meydanı’na ayak basmak ve Tornabuoni Caddesi’nde alışveriş yapıp, aperitivo adı verilen yemek öncesi içkinizi tatmak için size izin verecek. Diğer bir yandan şarabı simgeleyen Toskana; pastoral kırsal çiftlik evlerinin ve Romanesk kiliselerin yer aldığı Chianti bölgesi, şaraphaneler, üzüm bağları ve gotik mimarileri ile binaları sanata çevirerek İtalyan becerisini yansıtan Siena şehri ile insanda hayranlık uyandırıyor.

Büyüleyici Venedik

Benzersiz, son derece zarif bir şekilde inşa edilen Venedik'in keyfini çıkarmak için kendinize zaman yaratın. Çünkü Venedik, olağanüstü mimarisi, gondol gezisi yapabileceğiniz Büyük Kanal'ı, ihtişamlı Palazzo Ducale, hazine dolu San Marco Bazilikası ve geleneksel yapısını halen koruyan festivali ile görülmekten ziyade, Klasik İtalya turları esnasında deneyimlenmeyi hak ediyor. Rialto Market'teki yerli halka katılmak, “Cicchetti” denilen Venedik tapaslarını tatmak ve 400 köprünün ve 150 kanalın ortasında biraz kaybolmak için de zamanı durdurmak isteyebilirsiniz.

Stili ve Güzelliği Simgeleyen Milano ve İtalyan Gölleri

Büyük şehir tarzı ve efsanevi manzaralar için, İtalya'nın kuzeybatısına doğru yola koyulabilirsiniz. Büyük bir gotik mimari örneği olan Duomo Katedrali, Leonardo Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosu ve dünya çapında opera gösterilerine sahne olan La Scala, Milano turları esnasında mutlaka görmeniz gereken detaylar arasında bulunuyor. Modanın merkezi Milano’dan kısa bir tren yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Belle Époque Maggiore Gölü ise büyüleyici Borromean Adaları'na, süslü saraylar ve abartılı bahçeler ile taçlandırılmış kayalık noktalara sahip. İtalya’nın diğer bir popüler gölü olan göz kamaştırıcı Como Gölü'nün, göle gömülmüş kokteyl barlarında, görkemli villalarında, Vintage sürat teknelerinde yapılan gezilerde ve karlı dağlarla buluşan-azure su manzarasında birkaç gün geçirmek de sizin için unutulmaz bir deneyim olabilir.

İtalya’nın popüler olduğu kadar, görkemini ve naturelliğini dün gibi koruyan şehirlerini Klasik İtalya turu aracılığıyla keşfedebilir ve bir haftalık bir seyahat ile uzun soluklu bir İtalya deneyimi edinebilirsiniz. Sizler için tasarlanan İtalya turlarına www.redarenatur.com adresinden ulaşmayı ve dilediğinize yer ayırtmayı sakın unutmayın!

 

 

 

Bu haber toplam 2776 defa okunmuştur