1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KKTOK’de Andaç Dönemi
KKTOK’de Andaç Dönemi

KKTOK’de Andaç Dönemi

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nda son 2 sezonun başkanı Hasan Macila’nın istifası ile geçtiğimiz gün Olağanüstü Genel Kurul yapıldı.

A+A-

Çağın Özılgaz

Macila, spordan uzaklaşmayacağını, elinden gelen her türlü yardımı yapmaya devam edeceğini ve hatta TOSFED yetkililerine başkanlığı döneminde verdiği sözü tutarak Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Büyük Ralli olarak bilinen KKTC Rallisi’nde de görev alacağını, yeni yönetimle birlikte en iyi organizasyonu yapmak için ter dökeceğini söyledi.

Macila’nın konuşmasının ardından Andaç söz aldı ve özellikle takvimde bir değişiklik yapmayacaklarını, çalışır bir çark oluşturacak görev dağılımı yapacaklarını söyleyerek en kısa zamanda toplantı yaparak sıradaki rallinin detaylarını vereceklerini söyledi.

Daha sonra ise yeni yönetim kurulundan, ilk rallinin planlandığı gibi 3 Mayıs tarihinde yapılacağı duyuruldu. Rallinin Lefkoşa bölgesinde yapılacağı ve etapların hazırlığının başladığı fakat 27 Nisan Pazartesi günü yapılacak olan sporcu toplantısında detayların duyurulacağı belirtildi.

F1’de Mercedes ile Ferrari arasındaki fark kapanıyor
Formula 1’de uzun zamandır şampiyonluk mücadelesi veren takımlar arasında çekişmeli sezon izleyemiyoruz. 4 sene üst üste şampiyon olan Red-Bull Racing takımının 3’üncü şampiyonluğunu aldığı 2012 sezonunda, Ferrari ve Mclaren takımları nispeten yakın bir mücadele vermişti fakat 2013 sezonunda Red-Bull takımının büyük üstünlüğü vardı. 2014’de ise Mercedes takımı ezici bir üstünlükle şampiyon olmuştu.

Bu sezon Mercedes takımı yine en büyük favori fakat geride kalan 4 yarışta Ferrari takımının farkı kapatmaya başaldığı gözlemlendi. Şu ana kadar bariz bi şekilde Mercedes’in en iyi takım, Ferrari ikinci ve Williams üçüncü takım konumunda. Fakat sıralamalarda tur başına yarım saniyenin üzerinde avantajı bulunan Mercedes takımı, lastik kullanımı ve strateji ile sezonun ikinci yarışı Malezya’da Ferrari’ye geçilmişti.

Avustralya ve Çin’de ilk iki sırayı almayı başaran Mercedes, Bahreyn’de Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in stratejisine yenilmiş ve Raikkonen’in iki Mercedes pilotunun arasına girmesine engel olamamıştı.

Sezonun devamında Ferrari’nin Mercedes’i performans anlamında yakalayabileceğini düşünüyorum fakat Williams sezonu üçüncü sırada bitirebilmek için mücadele edecek gibi görünüyor. Podyum ve belki bir kaç galibiyet onlar için çok iyi olur. Şampiyon pilot ise şimdiden 3 galibiyet, 1 ikincilik alan son Şampiyon Lewis Hamilton olacak gibi görünüyor.

Bu haber toplam 1280 defa okunmuştur