1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KKTCELL’in Avrupa gururu
KKTCELL’in Avrupa gururu

KKTCELL’in Avrupa gururu

Kuzey Kıbrıs Turkcell Euro Challange Cup turnuvasını 6’ncı olarak tamamlarken Murat Ekşi sayı kralı oldu

A+A-

 

 

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF-Europe) tarafından organize edilen Challenge Cup finallerinde başarılı bir mücadele sergileyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, şampiyonayı 6’ncı olarak tamamladı.
Engelli basketbolunun dünya vitrini olarak kabul edilen Euro Challenge Cup’ta 2 galibiyet alarak yoluna devam eden temsilcimiz Kuzey Kıbrıs Turkcell 26 Nisan tarihinde son saniyesine kadar başa baş bir mücadele ile götürdüğü maçta Alman Sitting Bulls takımına 79 – 74 mağlup olarak finalleri 6’ncılıkla tamamladı. Her iki takımın da tempolu ve kaliteli bir oyunla seyir zevki verdikleri maçı Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış da ilgiyle izledi, her an takımın yanında olup destek verdi.
Engelsiz Yürekler, şampiyonada alt grupta Fransız Grenoble  takımını 92 – 83 ve üst grupta Hollanda’nın Papendal Takımını da 80 – 44’lük skorla mağlup etti. 
KKTCELL ilk grup maçları sonunda 3’üncü gelerek bir üst grupta mücadele etme hakkı kazanmış ancak rakibi Sitting Bulls Takımı’nı geçemeyince 8 takımlı finallerde 6’ncı olmuştu.

Ekşi sayı kralı
Dünyanın birçok ülkesinde naklen yayınlarla merakla izlenen tekerlekli sandalye basketbolunun Avrupa Challenge Kupası’nda sporcularımızdan Murat Ekşi’nin gruplarda “Sayı Krallığı” ünvanı elde etmesi ayrı bir gurur yaşattı. Murat Ekşi en çok sayı atan basketbolcu seçilerek “Sayı Krallığı Kupası” aldı. Finallerde başarılı performansıyla takdir toplayan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı şu kadro ile mücadele etti: “Havva Selvihan Gür, Aliye Kocasoy, Mahmut Yavşan, Murat Ekşi, Emir Koyuncu, Cem Cerit, İbrahim Yavuz, Ertan Külahlılar, Ömer Hamidan, Ömer Cumhur Bulduk, Ahmet Akdeniz” Takımın antrenörlüğünü ise Hasan Serbülent üstlendi.

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur