1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. KKTCELL ile profesyonelliğe ilk adım
KKTCELL ile profesyonelliğe ilk adım

KKTCELL ile profesyonelliğe ilk adım

Kuzey Kıbrıs Turkcell PAF Takımı Yaz Staj Programı oryantasyon eğitimi ile başladı

A+A-

Üniversite mezuniyeti sonrasında öğrencilerin profesyonel hayata bir adım önde ve bilinçli olarak başlamasını amaçlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yaz staj programı başladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Profesyonelliğe Adım Formasyonu (PAF) eğitimi 31 Ağustos’a kadar devam edecek.
6 Temmuz’da Golden Tulip Otel’de yer alan oryantasyon eğitimi ile başlayan PAF Takımı Staj Programı kapsamında öğrenciler, 2 ay boyunca teorik bilgilerini uygulamaya geçirme, iş yaşamında deneyim kazanma ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işleyişini tanıma imkanı bulacak.

“Yeni bir dünya düzeni”

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Bölümü’nün düzenlediği oryantasyon eğitiminde Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, “Bilişim Teknolojileri ve Girişimcilik” üzerine bir sunum yaptı.
Öğrencilerle mobil sektör ve global trendler hakkında bilgi paylaşan Aybars Karaatmaca, bilişim teknolojileri ve girişimcilik süreçlerindeki gelişmeleri, internetin hayatımızdaki önemini anlattı.
Nesnelerin interneti hakkında bilgi veren Karaatmaca, internetin artık hayatımızın her yerinde olduğunu vurguladı, “Teknoloji ve mobil iletişim üzerinden kurgulanan yeni bir dünya düzeni var” dedi.
Teknolojideki gelişmelerle birlikte sınırların kalktığını, hayatımızın renklendiğini anlatan Karaatmaca, “Mobilite artık her yerde. Evinizdeki kapıdan beyaz eşyalara, oyun konsolundan araçlara kadar artık her cihazın bir sim kartı olması yolunda ilerliyoruz. Eşyalar adeta birbirileriyle konuşuyor ve akıllanıyor” dedi.
Karaatmaca katılımcılara Y kuşağının iş yaşamındaki beklentileri hakkında da bilgi verdi, bu kuşağın girişimcilerinden örnekler vererek öğrencilere sadece tüketici değil nasıl üretici olabileceklerini de anlattı.

Projeler ve organizasyon yapısı anlatıldı

Turkcell Grup ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in mobil dünyadaki vizyonu hakkında öğrencileri bilgilendiren Aybars Karaatmaca, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak Turkcell’in Platformları olan Turkcell Dijital Akademi ve Geleceği Yazanlar Projelerini de detayları ile anlattı.
Aybars Karatmaca’nın sunumunun ardından Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal yaz stajyerlerine Kuzey Kıbrıs Turkcell organizasyon yapısı, şirket kültürü ve insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Kuzey Kıbrıs ve yurtdışında eğitim gören farklı üniversitelerden 15 öğrencinin bulunduğu staj programı 2 ay sürecek.

Turkcell PAF Takımı kazanımları

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burcu Topal, PAF Takımı’na katılmanın kazanımlarını ise şöyle açıkladı:
“Turkcell PAF Takımı ile profesyonel yaşama bir adım önde başlıyorsunuz. Program süresince teknoloji dünyasının dinamikleri ve iş alanlarını keşfedip, eğlenceli ve fikirlerinizi özgürce paylaşabileceğiniz çalışma ortamları deneyimliyorsunuz. Staj sonrasında ise Kuzey Kıbrıs Turkcell bünyesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda tam zamanlı kariyer fırsatları için değerlendiriliyorsunuz. Tüm bunlar iş hayatına yeni atılacaklar için birer kazanımdır.”

Bu haber toplam 4550 defa okunmuştur