1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "KKTC'deki üniversiteler ticarethaneye dönüşecek"
KKTCdeki üniversiteler ticarethaneye dönüşecek

"KKTC'deki üniversiteler ticarethaneye dönüşecek"

Gardiyanoğlu: “YÖDAK yaptığı açıklamayla KKTC’deki üniversitelerin tıpkı bir ticarethane gibi kullanılmasını onayladı”

A+A-

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu YÖDAK’ın Tıp ve Hukuk programlarıyla ilgili yaptığı açıklamayla KKTC üniversitelerinin “tıpkı bir ticarethane gibi kullanılmasını” onaylama talihsizliğinde bulunduğunu savundu.

Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) Tıp ve Hukuk programları kontenjanlarına yönelik aldığı 30 Ocak 2015 tarihli karara göre “başarı sırasına göre bir sınırlama” getirildiğini hatırlattı.

Gardiyanoğlu, söz konusu bölümlerin, belli bir aralıkta yer alan öğrencilerden oluşması ve bu şekilde eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlanmasının amaçlandığı bu uygulamanın, aslında KKTC’de sürekli tartışılan, kaliteli öğretim, donanımlı hekim ve avukat adayları yetiştirmeye katkı koyan bir karar olarak sevindirici olmasına rağmen, kararın devamında, YÖK’ün, bu sınırlamanın KKTC’deki üniversiteler için geçerli olmadığını belirttiğini kaydetti.

Tam bu sırada gelen YÖDAK açıklamasının büyük bir tartışmanın fitilini ateşlediğini belirten Gardiyanoğlu, YÖDAK açıklamasında: ‘’YÖK’ün, KKTC üniversitelerine verdiği önemin alınan bu kararla bir kez daha görüldüğünü’’ belirtmesinin KKTC üniversitelerinin ‘’tıpkı bir ticarethane gibi’’ kullanılmasını onayladığı anlamına geldiğini ifade etti.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği yönetim kurulu olarak, YÖDAK’ın, ülkedeki gerçekler ışığında, üniversitelerin tescilli ticarethanelere dönüştürülmelerine müsaade etmemesini istediklerini belirten Gardiyanoğlu, sağlık ve adaletin teslim edileceği bireyleri, herhangi bir elemeden muaf tutmanın, ülkede sağlığın ve adaletin geleceğini yok etmek ile eşdeğer olduğunu savundu.

Gardiyanoğlu, YÖDAK’ın var oluş nedenini yeniden sorgulaması gerektiğini vurgulayarak, konu ile ilgili ülkedeki tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini, “ülkedeki akademik yozlaşmanın önüne geçmeye ve birlikte hareket etmeye” çağırdı.

(tak)

Bu haber toplam 1178 defa okunmuştur