1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “KKTC Yükseköğretim Çalıştayı” düzenleniyor
“KKTC Yükseköğretim Çalıştayı” düzenleniyor

“KKTC Yükseköğretim Çalıştayı” düzenleniyor

26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Çalıştay’a üniversite temsilcileri, üniversite öğrenci grupları, yurtiçinden ve yurtdışından alanında uzman kişiler ve ilgili kuruluşların temsilcileri katılacak

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurumu (YÖDAK) “KKTC Yükseköğretim Çalıştayı” düzenliyor.

Çalıştay 26-27 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Çalıştaya üniversite temsilcileri, üniversite öğrenci grupları, yurtiçinden ve yurtdışından alanında uzman kişiler ve ilgili kuruluşların temsilcileri katılacak. Çalıştayın ilk günü sunumlar yapılacak, ikinci gün ise grup toplantıları yapılıp rapor hazırlanacak.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dış ilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, hazırlıkların son aşamaya geldiğini ve çalıştayın yükseköğretimde daha iyi bir seviyenin yakalanması için son derece faydalı olacağına inandığını söyledi.

Öztürkler şöyle devam etti:
“Kalitenin ve rekabet gücünün artırılması, kurumsal ve idari yapının güçlenmesi, yüksek öğretime geçişte uyum ve kriterlerin belirlenmesi, uluslararası görünürlük, akademik etik ve intihal, meslek standartları, araştırma – geliştirme, tanıtım ve toplumsal farkındalık, dijital ve engelsiz eğitim gibi konularda stratejilerin belirlemesi açısından Yüksek Öğretim Çalıştayı önem arz etmektedir.

6 Şubat 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova Başkanlığında üniversite rektörleriyle yapılan toplantıda yükseköğrenim paydaşlarını kapsayan ve bu alanda gelinen son durumun tespiti, aksayan ya da öne çıkan gelişmelerin tartışılmış ve belirlenen konularda Yükseköğretim çalıştayının yapılması kararlaştırılmıştı. Bu süreçten sonra Oluşturulan çalıştay komitesi gerekli hazırlıkları yapmış 8 Mayıs 2015 tarihinde de üniversite temsilcileriyle çalıştay öncesinde ikinci toplantısını yapmıştır.

Çalıştay temaları ve katılım formu KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Web sayfasında yayınlanacak olup çalıştaya katılmak isteyenlerin başvurularını 15 Mayıs 2015 Cuma güne kadar Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğrenim ve Dış ilişkiler dairesine yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonuçları değerlendirilip 20 Mayıs 2015 tarihinde ilgili kişilere bildirilecektir” tak

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur