1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “KKTC Trafik ve Yol Çalıştayı” 17-18 Mart’ta
 “KKTC Trafik ve Yol Çalıştayı” 17-18 Mart’ta

“KKTC Trafik ve Yol Çalıştayı” 17-18 Mart’ta

United Medya’yı ziyaret eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, 2015 yılında ‘trafikte farkındalık’ sağlamayı amaçladıklarını söyledi

A+A-

Ayşe GÜLER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Trafik Komisyonu koordinatörlüğünde  “KKTC Trafik ve Yol Çalıştayı” gerçekleştiriyor.
Ülkede trafik sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretilmesi hedeflenen Çalıştay, 17-18 Mart tarihlerinde Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilecek.
2015 yılında ‘trafikte farkındalık’ sağlamayı hedeflediklerini  dile getiren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, dün United Medya tesislerini ziyaret ederek, YENİDÜZEN Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, Yayın Koordinatörü Tayfun Çağra, KANAL SİM ve SİM FM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ile görüştü, çalıştay hakkında bilgi verdi.
Taçoy, trafik konusunun dünyada büyük bir problem olduğunu, ülkemizde de çok can yaktığını belirtti.
Dünyada her yıl 1 milyon 150 bin insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini 5 milyon insanın da kazalar sonucunda yaralandığını ifade eden Taçoy, ülkemizde de ölümlü trafik kazalarının sayısının dünyaya oranla oldukça fazla olduğunu dile getirdi.

“Çalıştayda medya desteğine de ihtiyaç var”
Taçoy, rakamlara bakıldığında bir dizi eylem planına daha ihtiyaç olduğu gözlemlediklerini söyleyerek,  2015 yılından başlayarak trafikte farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.
Düzenlenecek olan çalıştayda medya desteğine de ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Taçoy, “Trafikte suçlu olabilecek kişilerin yanında daha dikkatli olabilecek unsurları getirirken gelecekte şoför veya kullanıcı olarak ortaya çıkacak kişilerin eğitimine yönelik olarak çalışmaların sürücü, araç ve yol güvenliğinin nasıl olacağını tartışmakla çalıştaya katkı koymanızı istiyoruz. Bunu daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

Özuslu: “Trafik en üzücü sorunların başında geliyor”
Öte yandan KANAL SİM ve SİM FM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu ise trafiğin ülkemizin en üzücü ve en çok can alan sorunlarının başında geldiğini söyledi.
Gazetecilerin ve medya kuruluşlarının kötü haber vermek istemediklerini, verilen her ölümlü haber sonrasında herkesin içerisine ateş düştüğünü belirten Özuslu, bu bağlamda yol güvenliği adına yapılacak her türlü bilimsel çalışmalara toplum olarak sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.
Özuslu, ölümlü trafik kazaları sonucunda her yıl 60 veya 70 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, diğer ülkelerin bu sayının aşağılara çekilmesinin mümkün olduğunu pratikte gösterdiğini kaydetti.
Bu konuda hem ailelere hem de fikir öncülüğü yapan herkese ciddi görevler düştüğünü dile getiren Özuslu, kontrol, ceza ve yasakların bir yere kadar olduğunu, dönüşüm yaşanması gerektiğini söyledi.
Özuslu, çalıştayın bu bağlamda bir sonuç üretmesi arzusu içerisinde olduğunu belirterek, trafikle ilgili her türlü adıma United Medya olarak her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur