1. HABERLER

  2. SİYASET

  3.  Kızılyürek: Kıbrıslı Türkler AB yurttaşı olduğunu bir kez daha hatırladı
 Kızılyürek: Kıbrıslı Türkler AB yurttaşı olduğunu bir kez daha hatırladı

 Kızılyürek: Kıbrıslı Türkler AB yurttaşı olduğunu bir kez daha hatırladı

Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek dün akşam Serdalı’da yurttaşlarla buluştu.

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek dün akşam Serdalı’da yurttaşlarla buluştu. Avrupa Parlamentosu seçimleri ve Kıbrıslı Türklerin AB yurttaşı olmalarından doğan haklar hakkında bilgi veren Kızılyürek, yurttaşları 26 Mayıs’ta geçiş noktalarına yakın kurulan sandıklara giderek oy kullanmaya çağırdı. “Bu statükoya bir çomak sokacağız ve ortak vatanımız Kıbrıs için birlikte çalışacağız, bundan başka yol yoktur” diyen Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin görünmeyen bir coğrafyaya hapsedildiğini, başını dışarıya her uzatmak istediğinde iki tarafın milliyetçilerinin devreye girdiğini ve bu halka haklarının unutturulduğunu belirtti. Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin AB yurttaşı olduğunu bir kez daha hatırladığını, bu nedenle seçime yüksek katılım beklediğini söyledi.

n1-030.jpg

KIZILYÜREK: KIBRISLI TÜRKLERDEN KİTLESEL KATILIM BEKLİYORUM

AKEL listesinden aday olarak tarihte bir ilki gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek yaptığı konuşmada bu ülkeye dair düşüncelerinin iyi bilindiğini, sıradan insanların bu adaylığa çok sevindiğini ancak iki taraftaki milliyetçilerin bu adaylıktan müthiş rahatsızlık duyduğunu ifade etti. “Güneydekiler benim KKTC’nin tanıtılması için çalışacağımı, Türkiye’nin adamı olduğumu söylüyor. Kuzeydekiler ise AKEL’in oyununa geldiğimi, Kıbrıslı Türklerin haklarını geriye götüreceğimi söylüyor” diyen Kızılyürek, statükocuların ortaklaştıkları noktanın ortada olduğunu belirtti.

İki dilli yürütülen kampanyanın siyaset sahnesinde umut olduğunu, Kıbrıslı Türklerin de Avrupa yurttaşlar topluluğunun parçası olduğunun idrakiyle 26 Mayıs’ta kitlesel bir katılım beklediğini ifade etti.

n2-026.jpg

SEÇİMİ KAZANMAM DURUMUNDA STATÜKO SALLANACAK

Kızılyürek, Kıbrıslı Türklerin kuzeydeki siyasi örgütlenmesinin dünyada kabul görmediğini, dolayısıyla da devletsiz ve statüsüz bir toplum olduğunu söyledi. Çölde yeşeren bir fidan gibi AB yurttaşı olduğu gerçeğinin orada durduğunu kaydeden Kızılyürek, “işte böyle bir hak varken bunu kullanıp, çoğaltıp, değerlendirmek varken, buna neden itiraz edip uzak duralım. Yüzbinlerce insanlar bu kimliği almak için çırpınırken, milyon liralar verirken, biz bunun farkında olmadan yaşamaya neden devam edelim? Kıbrıslı Türkler şimdi AB yurttaşı olduklarını bir kez daha hatırladılar. Seçimi kazanmam durumunda statüko sallanacak. İki toplumun yakınlaşmasını sağlayacak projeler hayata geçirilecek. Nihai amacın kalıcı barış olduğunu söyleyen Kızılyürek, barış sürecine katkı sağlamak için çalışacağım, bu yüzden iki toplumun da oyuna talibim” dedi.

n3-017.jpg

 

 

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur