1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kızıldere Anması” ve “Feminizm Ve Yerel Yönetimler” paneli gerçekleşti
“Kızıldere Anması” ve “Feminizm Ve Yerel Yönetimler” paneli gerçekleşti

“Kızıldere Anması” ve “Feminizm Ve Yerel Yönetimler” paneli gerçekleşti

Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Ertan Saruhan, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Saffet Alp, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz ve Ahmet Atasoy anıldı

A+A-

 

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), 41 yıl önce 30 Mart 1972’de Kızıldere’de öldürülen, Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Ertan Saruhan, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Saffet Alp, Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz ve Ahmet Atasoy’u andı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) lokalinde dün saat 17.00’de gerçekleşen anma törenine Türkiye Cumhıriyeti Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

YKP’den yapılan açıklamaya göre, YKP Parti Meclisi üyesi Hamit Aygün moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte BDP Milletvekili Kürkçü “Kızıldere Katliamından Bugüne” başlıklı konuşma yaptı.

FEMİNİZM VE YEREL YÖNETİMLER

Bu arada, YKP-fem, Diyarbakır Bağlar Belediyesi işbirliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında “Feminizm Ve Yerel Yönetimler” paneli düzenlendi.

Panel, dün saat 19.00’da Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası lokalinde (KTOEÖS) gerçekleşti.

Panelde Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç “Yerel Yönetimlerde Toplumsal Cinsiyet Özgürlükçü Model” ve Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer da “Deneyim paylaşımı” başlıkları ile sunum yaptı. Panelin moderatörlüğünü YKPfem aktivisti ve Lefkoşa Belediye Meclisi üyeliği adayı Hazal Yolga yaptı.

Etkinlikte Diyarbakır Bağlar Belediyesi özelinde ancak bölgeyi de içine alacak şekilde yerel yönetimlerde kadın ve toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları, deneyimleri tartışıldı.

(tak)

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur