1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kızılbaş’ta ‘park yeri’ sorun oldu
Kızılbaş’ta ‘park yeri’ sorun oldu

Kızılbaş’ta ‘park yeri’ sorun oldu

Lefkoşa, Şehit Ecvet Yusuf Caddesi’nde park yeri sorunu, bölgedeki bazı esnaf ve sakinleri karşı karşıya getirdi…

A+A-

Bazı mahalle sakinleri arabalarını park edecek yer bulamadıklarını, “60 dakikalık park yeri” tabelası yazan yol ceplerine araçlarını park ettikleri için zabıtaların ceza yazdığını söylerken, esnaf ise müşterilerinin park edecek yer bulamadıkları için mağdur olduklarını öne sürüyor…

YENİDÜZEN’e konuşan bölge sakinlerinden Nezihe Kasapoğlu, evinin önünden bisiklet yolu geçtiği için 2-3 arabalık yere aracını park ettiğini ancak zabıtaların ceza yazdığını ve arabasını koyacak yer olamadığını savundu.

LTB UBP Meclis Üyesi ve bölgenin kasabı Mehmet Kermeoğlu ise esnafların talebi üzerine 1 saatlik park etme tabelası konulduğunu ancak bazı bölge sakinlerinin söz konusu yere araçlarını uzun süreli park ettiğini ve esnafın mağduriyet yaşadığını söyledi.

 

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Kızılbaş’ta Şehit Ecvet Yusuf Caddesi üzerindeki bazı esnaf ve bölge sakinleri arasında “park yeri” sıkıntısı yaşanıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin altyapı ve düzenleme projesi kapsamında yenilenen güzergah üzerinde arabalarını park edecek yer bulamadıklarını iddia eden bazı ev sahipleri, “60 dakikalık park yeri” tabelası yazan yol kenarındaki cep yerine araçlarını park ettikleri için zabıtaların ceza yazdığını söyledi.

Bölgedeki esnaflara gelen müşteriler nedeniyle arabalarını koyacak yer bulamadıklarını ifade eden bölge sakinleri, belediyenin soruna çözüm bulmasını istedi.

Bölge esnafı da ev sahiplerinin arabalarının uzun süre park edilir olması nedeniyle, müşterilerin park edecek yer bulamadığını,  “60 dakikalık park yeri” levhasının esnafların talebi üzerine konulduğu belirtildi.

Bu arada konuyla ilgili bilgi almak adına LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya ise ulaşılamadı.

 

Kasapoğlu: “Aracımızı park edecek yer yok”

YENİDÜZEN’e konuşan bölge sakinlerinden Nezihe Kasapoğlu, evinin önünden bisiklet yolu geçtiği için 2-3 arabalık yere aracını park ettiğini ancak zabıtaların ceza yazdığını ve arabasını koyacak yer olamadığını savundu.

Kasapoğlu, şu iddialarda bulundu: “Evimin önüne bisiklet yolu yaptılar, arabamı park edecek yer bulamıyorum. Bisikletler bu yoldan geçmez. Karşı tarafa araçlar için cep yapıldı, araçlarımızı oraya park edeceğiz dediler. Arabalarımızı oraya koyuyorduk. Belediye başkanı da oraya koyabileceğimizi, bir sıkıntı olmadığını söyledi. Ancak bölgedeki kasap Mehmet Kermeoğlu, LTB Meclis üyesi olduğu için oraya “60 dakikalık  park yeri” tabelası taktırdı. Ben de komşum da arabalarımızı oraya koyduk ve belediyenin zabıtaları gelip bizi yazdı. Ceza kağıdımı alıp Kermeoğlu’na gittim ve bunu ödemeyeceğimi söyledim. Onlar müşterileri park etsin diye bu tabelayı koydurttu ama biz park edecek yer bulamıyoruz. Bu konuya bir çözüm bulunsun”

 

Kermeoğlu: “Esnaflar olarak tabela konulmasını istedik”

LTB UBP Meclis Üyesi ve bölge esnafı Mehmet Kermeoğlu ise bölgedeki esnafların talebi üzerine 1 saatlik park etme tabelası konulduğunu ancak bazı bölge sakinlerinin söz konusu yere araçlarını uzun süreli park ettiğini ve esnafın mağduriyet yaşadığını savundu.

Kermeoğlu şunları aktardı: “LTB Başkanı bizim park yerimizi işgal etti. Yandaki kahvenin önü park yeriydi ama Başkan orayı oturma gibi bir yer yaptı. Bu Belediye Meclisi’nden geçti. Kahvehanenin önünde, benim dükkanım önünde eczanenin önünde ve Taşeronlar Birliği’nin önünde durmaya yer yok. Öyle bir uygulama oldu, park yerleri kalktı. Herkes mağdur oldu. Şikayet edenlerin evinin önüne bisiklet yolu yapıldı, arabasını oraya koyduğu için yazıldı. Başka yere koysun dediler, bu defa dükkanımın karşısındaki cebe koymaya başladı. Bu sefer herkesin arabasını koyma hakkı oldu. Biz esnaf olarak müşteriler yer bulamadığı için Başkan’a şikayet ettik. ‘60 dakikalık’ yer konulsun denildi. Herkes 1 saat bu park yerini kullanabilir. Bu park yeri iş yerleri içindir. Karşı tarafta boş alanlar var, arabalarını oraya koyabilirler. Herkes haklıdır ama bu park yerleri esnaf içindir. İlle evinin hemen yanına koymak isterler, esnaf işinden mi olsun. Ben bu mahalledeki insanlara iyilik yaptım. Eskiden çocuklar suların içinde geçip giderdi. Eskiden araba geçemezdi. Başkan da haklı burada, insanlar yürüsün diye kaldırım yaptı. Biraz ileriye bakmamız lazım. Bazı şeyleri kabullenmemiz gerekir” 

 

FOTO 1: Cadde üzerindeki ‘60 dakikalık park yeri’ne ev sahipleri de park ediyor…

qew-001.gif

 

 

FOTO 2:Nezihe Kasapoğlu cep yerine park ettiği için ceza yazıldığını söyledi…

qwer.gif

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181201105618.jpg

Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur