1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kızı tanık olarak DİNLENECEK
Kızı tanık olarak  DİNLENECEK

Kızı tanık olarak DİNLENECEK

Akile Nacisoy’un ölümüyle ilgili “adam öldürme” suçlamasından tutuklanan eşi Yaşar Akdoğan ile ilgili ön soruşturma (PI) duruşmaları 1 Kasım’da başlıyor…

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Girne’de 2016 Aralık ayında evinin balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Akile Nacisoy’un ölümüyle ilgili “adam öldürme” suçlamasından tutuklanan eşi Yaşar Akdoğan ile ilgili dava 1 Kasım’da görüşülmeye başlıyor. Akdoğan’ın ‘cinayet’ davasıyla ilgili ön soruşturma (PI) duruşmalarına başlanmak üzere tahkikat memuru ve sanık Yaşar Akdoğan’ın ‘kızı’ tanık olarak dinlenecek.

Sanık Yaşar Akdoğan, “adam öldürme”, “şiddet tehdidi” ve “darp” davalarıyla ilgili yargılanacak. Girne Kaza Mahkemesi’nde yapılacak olan ön tahkikat duruşmaları sonucunda, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

1 Kasım’da başlıyor

“Adam öldürme” davasıyla ilgili sanık Yaşar Akdoğan dün Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzuruna çıkarıldı. Davada İddia Makamında Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’i temsilen Savcı Mustafa Atakara ve sanık Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra hazır bulundu. Dava duruşmalarına başlamak ve tarafların tanıklarını hazır etmek için duruşma 1 Kasım Çarşamba gününe tehir edildi.

İlk ön (PI) soruşturma duruşmasında meselenin tahkikat memuru Polis Müfettişi Eren Gözügüzel ve Yaşar Akdoğan’ın kızı tanık olarak dinlenecek.

Kızı 8 ay sonra konuşmuştu!

Hatırlanacağı üzere Girne’de 2016 Aralık ayında üçüncü kattaki evinin balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden iki çocuk annesi Akile Nacisoy’un ölümüyle ilgili eşi Yaşar Akdoğan, 11 yaşındaki kızlarının 8 ay sonra polise verdiği ifade ve delil olarak zapt edilen günlük doğrultusunda tutuklanmıştı. Mahkemeye çıkarılan Akdoğan ile ilgili Polis Müfettişi Eren Gözügüzel, Yaşar Akdoğan’a getirilen “adam öldürme”, “şiddet tehdidi” ve “darp” suçlamalarında sadece “adam öldürme” suçlamasını kabul etmediğini, diğer iki suçlamayı kabul ettiğini söylemişti.

Yaşar Akdoğan ilk soruşturma sonrası yargılanıncaya dek 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmişti.

 

 

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
İlgili Haberler