1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KITUYAD kuruldu
KITUYAD kuruldu

KITUYAD kuruldu

Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği kuruldu

A+A-


Turizm sektörüne yönelik yazılı ve görsel basın yayın organlarında çalışan gazeteci, yazar, editör, akademisyen ve araştırmacılardan oluşan Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD) kuruldu. Dernek, 22 Mart’ta kurulmasının ardından, Merit Royal Otel’de kurucularla birlikte ilk toplantısını yaparak; amaç ve vizyonu ile yol haritasını açıkladı.

KITUYAD’dan yapılan açıklamaya göre, toplantı Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Turizm yazarları, akademisyenler, araştırmacılar ve gazetecilerin katıldığı toplantıda ilk sözü alan Arar, Kuzey Kıbrıs’ta turizm yazarlığına duyulan ihtiyacı vurguladı ve bu oluşumdan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Katılımcılara seslenerek, “Ülkemizin en önemli sektörü turizmdir. Ada ülkelerinin aslında en önemli sektörü turizm. Turizm için yola çıkan sizlerin tek bir çatı altında teşkilatlanmanız sayesinde bu ülkenin turizm alnında ki ufku inanılmaz bir noktaya çıkacaktır” diyen Arar, KKTC turizmi için tanıtımda harcanan rakamlara dikkat çekti. TAK

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur