1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kırsal kesim arazisi dağıtımı sürüyor
Kırsal kesim arazisi dağıtımı sürüyor

Kırsal kesim arazisi dağıtımı sürüyor

Pınarlı’dan 13, Gönendere’den 15, Sütlüce’den 19 kişi belgelerini hükümet yetkililerinin elinden aldı

A+A-

Pınarlı, Gönendere ve Sütlüce köylerinde yaşayan 47 kişiye kırsal kesim arsası hak sahipliği belgesi verildi.

Pınarlı’dan 13, Gönendere’den 15, Sütlüce’den 19 hak sahibi belgelerini önceki gün akşamüzeri Gönendere’de düzenlenen törenle hükümet yetkililerinin elinden aldı. Vatandaşların, hak elde ettiği arazinin parseli de kurayla belirledi.

Gönendere’deki törene Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, milletvekilleri, bürokratlar, belediye başkanları, muhtarlar ve köylüler katıldı.

Evren: “Birçok projemiz var ama öncelik gençlerin”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatıyla başlattıkları projelerden birinin de kırsal kesim arsalarıyla ilgili olduğunu kaydederek, “İçişleri Bakanlığı olarak birçok projemiz var. Yakın zamanda uygulamaya girecekler ama öncelik gençlerin” dedi.

Süratle köylerde kırsal kesim arsası dağıttıklarını belirten Evren, kırsal kesim arsası dağıtılan yerlerle ilgili bağlantısını gülerek anlattı, “Akıncılar eşimin köyü; Ağırdağ, göçmen olarak 10 küsur yıl yaşadığım yer. Gönendere ve civarı babamın köyü. Bugün burada olmaktan gurur duyuyorum” dedi

Türk köylerine çok daha fazla arsa açma niyetinde olduklarını da dile getiren İçişleri Bakanı, çalışmalara rağmen bu köylerde çok fazla arsa açamadıklarını belirtti.

İlk kez

Bu bölgelerde ilk kez kırsal kesim arsası dağıtıldığını kaydeden Kutlu Evren, kırsal kesim arazilerinin alt yapısı için bütçe ayrıldığını söyledi, “Alt yapı çalışmaları dağıtımlarla birlikte devam edecek” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bölge halkıyla yakın ilişkileri olduğunu ancak siyasi gezilerde görmediği birçok simayı gördüğünü ifade ederek, Gönendere’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Özgürgün, “Sayın Bakanın söylediği gibi bölgede istenen sayıda araziye ulaşamamış olabiliriz ama bu bir başlangıçtır, en azından sinyaldir. Neyin sinyalidir; gençlerimizin köylerine, topraklarına sahip çıkacağının sinyalidir” dedi.

1 yıldır hükümette olduklarını, köylere sahip çıkılmasının UBP- DP hükümetinin en önemli projelerinden biri olduğunu kaydeden Özgürgün, kırsal kesim arsaları konusundaki çalışmaların sürdüğünü, ilgililerin köylerde yoğun mesai harcadığını aktardı.

 “Bildiğim kadarıyla 53 köy hazır” diyen Başbakan, gençlere hizmetin yanında köylerin canlanmasını sağlamayı da istediklerini dile getirdi “Burada 42-43 yılda ilk defa atılan bir adım var. İnşallah arkasını da getirebiliriz” ifadesine yer verdi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2031 defa okunmuştur