1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kirpi Operasyonu’ zanlıları 4’er gün daha tutuklu
‘Kirpi Operasyonu’ zanlıları 4’er gün daha tutuklu

‘Kirpi Operasyonu’ zanlıları 4’er gün daha tutuklu

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta düzenlenen “Kirpi Operasyonunda” tutuklanan 5 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz Perşembe akşamı gerçekleştirdikleri “Kirpi operasyonunda” ele geçirilen 145 gr uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlı O.G., M.Ö., T.T., U.Ö. ve M.Ş. almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından dolayı mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatıldı.

Polis memuru olayı anlattı…

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 15 Haziran tarihinde alınan bir bilgide Mormenekşe-Atlılar köyü arasında uyuşturucu alış verişi yapılacağı yönünde bilgi alındığını söyledi.  Ayni gün konu yere gidilerek yapılan kontrolde Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği yazılı tabelanın yanındaki taşın altında naylon poşet içerisinde 80 gr sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıklayan Özdesoy, konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri kimin veya kimlerin almaya geleceğinin tespiti için pusu görevine başlandığını belirtti. Özdesoy, ayni gün konu yere NS 696 Z plakalı araç ile zanlı O.G., M.Ö., T.T., U.Ö. ve M.Ş.’in geldiğini belirterek, zanlı M.Ö.’ın kullanımındaki aracı durdurması üzerine araçtan zanlı O.G.’in indiğini söyledi. Akabinde zanlı M.Ö.’ın konu aracı biraz ileri sürüp döneceği esnada zanlı O.G.’in konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bulunduğu yerden alırken tutuklandığını belirten Özdesoy, konu araç sürücüsü zanlı M.Ö., T.T., U.Ö. ve M.Ş.’in, zanlı O.G.’i almak için geri geldikleri esnada polisin orada olduğunu ve zanlı O.G.’in tutuklandığını görmeleri üzerine “Dur” ihtarına uymayarak olay yerinden kaçtıklarını açıkladı. Özdesoy, ayni gün alınan bilgide zanlı M.Ö., T.T., U.Ö. ve M.Ş.’in Beyarmudu köyüne giderek yasa dışı yollardan KKTC dışına kaçacakları bilgisini aldıklarını belirterek, ayni gün Beyarmudu köyüne gittiklerini ve NS 696 Z plakalı aracın futbol sahası bölgesinde terk edilmiş vaziyette bulunduğunu zanlı U.Ö. ile M.Ş.’in ise bir evin duvarı kenarında gizlenmiş bir şekilde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

2 farklı yerde uyuşturucu…

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, mesele ile ilgili olarak zanlı O.G.’den yapılan soruşturmada yine Mormenekşe-Atlılar köyü arasında bulunan Mormenekşe İlkokulu Koruluğu yazan tabela yanında da bir miktar daha uyuşturucu madde olduğunu ve bu uyuşturucu maddeyi zanlı M.Ö. ile T.T.’in götürüp konu yere koyduğunun öğrenildiğini açıkladı. Bunun üzerine konu yere gidildiğini belirten Özdesoy, zanlı O.G.’in gösterimi üzerine toprağa gömülü vaziyette poşet içerisinde 65 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Zanlı M.Ö. ile T.T. Lefkoşa’da tutuklandı….

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, mesele ile ilgili olarak aranan zanlı M.Ö. ve T.T.’in, 16 Haziran tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Özdesoy, zanlı M.Ö. ile Tuba T.T.’in polisin elinden kaçtıktan sonra kimlerle görüştükleri ve gittikleri yerler ile ilgili araştırma yapılacağını söyledi. Özdesoy, ayrıca uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarına, konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin muhafazasında kullanılan poşetlerin ise PGM Foto Parmak İzi Şubesine gönderildiğini ve analiz sonuçlarının beklendiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini yineleyen Özdesoy, tüm zanlıların 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

4’er gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı O.G., M.Ö., T.T., U.Ö. ve M.Ş.’in tahkikat maksatları bakımından 4’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 2751 defa okunmuştur
Etiketler : ,