Kırmızı Grup’ta kader günü

Kırmızı Grup’ta kader günü

K-Pet Birinci Lig Kırmızı Grup’ta 18’inci hafta maçları bugün oynanıyor. Ligde son hafta öncesinde takımların puanları birbirleriyle çok yakın olması son hafta heyecanını daha da arttırdı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Birinci Lig Kırmızı Grup’ta 18’inci hafta maçları bugün oynanıyor. Ligde son hafta öncesinde takımların puanları birbirleriyle çok yakın olması son hafta heyecanını daha da arttırdı. Kırmızı Grup’ta son hafta birbirinden çekişmeli maçlara sahne olacak.

 

Play Off oynama mücadelesi

Grubu 2 ve 3’üncü sırada bitiren takımlar Beyaz Grup’un 2 ve 3’üncüsüyle Play-off maçlarını oynayacak. Süper Lig’e çıkacak 3’üncü takımı belirleyecek bu karşılaşmalar, iki grubun da maçlarının tamamlanmasıyla başlayacak. 27 puanı bulunan Göçmenköy ile Hamitköy, 26 puanı bulunan Mehmetçik ve Yeni Boğaziçi bu gruba girmek için mücadele edecek. Ligin son haftasında puan kaybeden takımlar bu şansını kaybedecek. Play-off grubunda girebilmek için Maraş ve Mesarya’nın da matematiksel olarak bu gruba kalmak için şansları devam ediyor.

 

Ligin altı arapsaçı

Şu ana kadar Kırmızı Grup’tan matematiksel olarak küme düşmesi netleşen tek takım Dipkarpaz, önceki haftalardaki gibi bugün oynayacağı Yeni Boğaziçi maçı da amaçsız olacak. Ancak direkt küme düşecek ikinci takımın son hafta maçları sonrasında belli olacak olması maçları önemli kılıyor. Şu anda 9’uncu sırada Düzkaya düşme hattında bulunuyor. Matematiksel olarak bakıldığı zaman 3’üncü sırada bulunan Hamitköy’ün bile Play-out grubunda yer alma şansı bulunuyor.

 

Şampiyonun prestij, Mehmetçik’in kader maçı

Kırmızı Grup’taki şampiyonluğunu 2 hafta öncesinde garantileyen Merit Alsancak Yeşilova, tıpkı geçtiğimiz hafta olduğu gibi, bu hafta da maçını prestij amaçlı oynayacak. Yeşilova, ligin son haftasında Mehmetçik’i konuk edecek. Mehmetçik’in Play-off şansını değirlendirmesi açısından da karşılaşma büyük önem arz ediyor.

Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.