1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kırmızı et’te TEHLİKE YOK
‘Kırmızı et’te TEHLİKE YOK

‘Kırmızı et’te TEHLİKE YOK

Avrupa Birliği’nden uzmanlar da gelerek, ülkemizde üç köyde görülen LSD hastalığına yönelik tedbirleri inceledi. Bakan Sennaroğlu, yurttaşların gönül rahatlığı ile kırmızı et tüketebileceğini söyledi.

A+A-

 

Kıbrıs’ın kuzeyinde büyük baş hayvanlarda görülen LSD hastalığı, Avrupa Birliği uzmanları tarafından da incelendi, alınan tedbirler yeterli bulundu.
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, yurttaşların gönül rahatlığı ile kırmızı et tüketebileceklerini, hiçbir risk olmadığını söyledi.

Söz konusu hastalığın sadece 3 kilometrelik bir alan içerisinde ve Karpaz’daki üç köyle sınırlı kaldığını belirten Sennaroğlu, “Avrupa Birliği uzmanları da alınan tedbirleri yerinde gördü. Tüm önlemler alındı” dedi.

7 işletmedeki tüm hayvanlar itlaf edilecek

Bugüne kadar hastalıklı 28 hayvan itlaf edilirken, ilgili işletmelere ait 150’ye yakın büyük baş hayvanın tümünün itlafına, üreticilerin de tazmin edilmesine karar verildi.

Böylece Yeşilköy, Yeni Erenköy ve Siphai’de hastalığın görüldüğü tüm sürüler itlaf edilmiş olacak.

Bakan Sennaroğlu, hastalığa müdahalenin çok kısa süre içerisinde yapılmış olmasının önemli bir avantaj olduğunu da söyledi.
“Hastalığın görüldüğü andan itibaren başlanan ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemeleri bölgede artırılarak sürdürülecek” diyen Bakan Sennaroğlu, Avrupa Birliği uzmanlarına da işbirlikleri nedeniyle teşekkür etti.

Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur