1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Kırgınlık zamanı değil'
Kırgınlık zamanı değil

'Kırgınlık zamanı değil'

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin “kırgınlıkların sona ereceği bir seçim” olacağını söyledi.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Seçime saatler kala YENİDÜZEN'den Mert Özdağ ve Fayka Arseven Kişi'ye konuşan Eroğlu özellikle kendisine kırgın olan seçmenin sandığa gitmesini istedi, “seçimin önemine” işaret etti.

“Uzun bir seçim maratonu oldu. Seçmen de adaylar da yoruldu. Ama neticede artık seçimin arifesindeyiz. Pazar gün sandıklar kurulacak, oylar atılacak. Dolayısıyla ben bu kampanya esnasında seviyeyi bozmayan tüm adaylara teşekkür ediyorum” diyen Eroğlu seçimin demokrasi açısından güzel bir örnek sergilediğine dikkat çekti ve mutlu olduğunu belirtti.

“Tabii ki iki aday kalmıştır, iki aday da kazanmak için son ana kadar kampanyasını sürdürmektedir. Ben kendi adıma konuşacak olursam elbette bu seçimden başarıyla çıkmak istiyorum. Halkımızdan istediğim sandıkları boş bırakmamalarıdır. Çok önemli bir seçim” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu  yarınki seçimin halkın geleceği açısından önemli bir seçim olduğuna vurgu yaptı.

'Yarını ancak bugünden satın alabiliriz'
Eroğlu şunları söyledi: “Kuzey Kıbrıs Türk halkının geleceği ile ilgili bir seçimdir. Dolayısıyla herkes bu anlamlı seçimde herkes sandık başına gider görevini yerine getirirse bu bizi memnun eder. Demokrasimiz açısından da çok değer kazanır diye düşünüyorum. Tabii ki gelecek önemli. 'Yarını ancak bugün satın alabiliriz' diye bir söz vardır meşhur atom fizikçi Albert Einstein…

Dolayısıyla Pazar günkü seçim yarınlarımızı da garanti edecek garanti altına alacak bir seçim gençlerimizi de her yaştaki insanlarımızı, halkımızı da sandıkta görme arzusunda olduğumu ifade ediyorum. bugüne kadar bizi izlemelerinden dolayı kendilerine teşekkür ederken, peşinen oylar için de teşekkür ediyorum.”

'Suçlama yapacak değilim'
“İki adayız ikimizden biri seçilecek. Ben kendimin seçilmesini istediğim gibi Akıncı da kendisinin seçilmesini benim seçilmememi istiyor. Bu gayet doğaldır. Sonuçta yarışta 2 kişiyiz.
Bugüne kadar birbirimizi fazla suçlamadık. Şimdi son gün suçlayacak değilim.

Benim kendime göre planlarım projelerim var. Kendime göre bir müzakere gündemim ve sonuca ulaşma yönünde bir yol haritam var. Ben o yol haritamı gerçekleştirmek artık 48 yıldan beri devam eden müzakereleri olumlu bir sonuca bağlamak ve Kıbrıs sorunu diye bir sorunu ortadan kaldırmak için aday oldum ve bunun için seçimi kazanmak istiyorum”

“Referandumun önünü açmak için aday oldum”
“Bildiğiniz gibi Anastasiadies hem ortak açıklama metnine imza koyma noktasına getirdik hem de 3’ncü safha pazarlıklar safhasına girme kararını aldık. Şimdi doğrudan doğruya pazarlıklar safhasına gireceğiz. Pazarlıklar safhasına girmek demek referandumun önünü açmak demektir. Bu niyetle aday oldum ve bu niyetle kazanmak gerekir diye düşünüyorum.

2 yıl içerisinde Eide de bizimle görüştükten sonra yaptığı basın toplantısında da 2015 yılı referandum için hedeftir demiştir. Daha önce Genel Sekreter Ban Ki  Moon, Eide’nin bu ifadelerini kullanmıştır. Demek ki BM’de de bu müzakere sürecinin artık bir zaman dilimi içerisinde tamamlanması düşüncesi hakim kılmıştır. Bu benim müzakereleri sürdürmem esnasında ortaya çıkan görüşlerdir. Bu bakımdan tekrardan kazanma düşüncesindeyim”

“Kimseye kırgın değilim”
“Kırgınlıklar kişiliğime ve şahsıma değil. Siyasi partilere siyasilere kırgınlık demeyim de tepki koyma vatandaşın 1’nci turda tepki koyma tenasülü olarak değerlendirilebilir. Ben kimseye kırgın değilim. Kimseyi de bilerek kırdığımı hiç düşünmedim. Bilmeyerek kırdıysam veya benim bilgim olmadan bazıları değişik sözler söyleyip de Eroğlu’na kırıldım düşüncesine giren arkadaşlar varsa artık bunun zamanı geçmiştir. Gerçek olan Pazar gün sandıklar kuruluyor ve sandıktan çıkacak sonucun kendi geleceği için halkımızın geleceği için fevkalade önemli olmasıdır. O yüzden kırgınlık ve dargınlıkların söz konusu olmayacağı bir seçim düşünüyorum”

Fotoğraflar: Levent ÖZDAĞ

Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur