1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kiralık araç plakaları için son tarih 2 Temmuz
Kiralık araç plakaları için son tarih 2 Temmuz

Kiralık araç plakaları için son tarih 2 Temmuz

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, 3 Temmuz tarihinden itibaren adlarına kayıtlı araçlara kırmızı plakalar takmayan kiralık araç şirketlerine ceza kesileceğini duyurdu.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, kiralık araç plakaları ile ilgili açıklama yaptı.

Motorlu araçlar tüzüğüne yapılan değişikliğe atıfta bulunan bakanlık, 3 Temmuz tarihinden itibaren adlarına kayıtlı araçlara kırmızı plakalar takmayan kiralık araç şirketlerine ceza kesileceğini duyurdu.

Bakanlığın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

99/74 sayılı Motorlu Araçlar, Yol ve Trafik Tüzüğü EK II’de yer alan 4(2) maddesinde 28 Şubat 2018’de yapılan A.E. 205/2018 sayılı değişiklik ile, “Z” Kiralık Motorlu Araç olarak kayıtlanmış araçların plakaları kırmızı zemin üzerine siyah harf ve sayılardan oluşacağı, söz konusu araçların plakaları üzerindeki harf ve sayılardan önce “Z” harfi konulacağı kuralı getirilmiştir.

Kiralık araç plakaları ile ilgili başlatılan bu uygulama Resmi gazetede yayınlanan geçici madde de konularak bu gibi araçların üzerinde monteli plakalarını 2 Temmuz 2018 tarihine kadar tüzük kuralına uygun hale getirmesi zorunlu kılınmıştır.

Kiralık araç şirketleri, adlarına kayıtlı araçların plakalarını Tüzüğün tanıdığı süre zarfında yasal hale getirmeleri yasa gereği zorunludur. 3 Temmuz 2018 tarihinden itibaren kiralık araçlar ile ilgili karayollarında Polis Genel Müdürlüğü ve Trafik Dairesi Müdürlüğü’nce yapılacak denetimlerde tüzük kurallarına aykırı plaka tespit edilmesi halinde, ilgili yasa ve tüzüklere uygun olarak, kiralık aracı kiralayan kişiye değil, kiralamadan sorumlu kiralık araç direktörü aleyhinde yasal işlem başlatılacaktır.   

 

Bu haber toplam 4401 defa okunmuştur