1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kimsesiz çocuklara ‘ umut ’ oldular
Kimsesiz çocuklara ‘ umut ’ oldular

Kimsesiz çocuklara ‘ umut ’ oldular

Tüm geliri Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanan “ Umut’a Yolculuk” Karma Resim Sergisi İstanbul’da açıldı.

A+A-


Tüm geliri Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanan “ Umut’a Yolculuk” Karma Resim Sergisi İstanbul’da açıldı.

İstanbul Şişli Cemil Reşit Rey Sergi Salonu’nda 20 Eylül’de görkemli bir açılış etkinliği ile sanatseverlerin beğenisine sunulan, Gülsün Karadayı’nın 5 eserle katıldığı Sergi 30 Eylül’e kadar açık kalacak.

Özkursan Sosyal Sorumluluk Projesi olarak 500 davetlinin katılımıyla  gerçekleştirilen Sergi’de 76 ressamın toplam 217 eseri yer alıyor. Serginin açılışında konuşan Özkursan Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Özdemir, sergiden elde edilecek yaklaşık 100 bin lira dolayındaki gelirin tümüyle Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacağını bildirdi. Özdemir “ resim kolleksiyonerleri, sanatseverler, resim meraklıları alacakları her resimle bir yetim çocuğumuzun eğitimine katkı sağlayacaklar” şeklinde konuştu.

İstanbullu sanatseverleri biraraya getiren anlamlı sergiye tek Kıbrıslı Türk katılan Gülsün Karadayı açılış seramonisinde sanatçılarla birlikte yer aldı. Karadayı’ya vakıf adına teşekkür belgesi takdim edildi.

Toplumsal sosyal sorumluluk anlayışına verdiği özel önem çerçevesinde bu anlamlı sergiye de 5 eserle katılarak katkı koymaktan mutlu olduğunu dile getiren Karadayı, “ kendi ülkemde de böylesi anlamlı organizasyonlar düzenlenmesini, sanatseverlerin ve sanatçıların bunlara katkı koymasını bekliyorum” şeklinde konuştu. LHA

Bu haber toplam 1333 defa okunmuştur