1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kimse kusura bakmasın…”
“Kimse kusura bakmasın…”

“Kimse kusura bakmasın…”

Serdar Denktaş’tan Akıncı’nın açıklamalarına yorum:“Denktaş ‘Mr. No’, biz statükocu olduk…  ‘Talat Denktaşlaştı’…O zaman da gerçek aynıydı şimdi de…”

A+A-

 

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, müzakerelerde gelinen noktaya ilişkin Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından yorum yaptı, ‘Gerçeğin Denktaş zamanında da, Talat zamanında da aynı’ olduğunu savundu, Kıbrıslı Rumlar’ın bizi eşit ortak olarak görmediği düşüncesini paylaştı.

“Kimse kusura bakmasın…”

Serdar Denktaş’ın ifadeleri şöyle:

“Cumhurbaşkanı Akıncı dün yaptığı açıklamada Rum Lider Anastasiadis'in, yapıcı olmayan ve hiçbir Kıbrıslı Türk Liderin kabul etmeyeceği bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Cumhurbaşkanımızın bu beyanatı samimiyetle yaptığını düşünüyorum. Sorun şu ki benzer görüşleri 40 yıl boyunca dile getiren Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, çeşitli çevrelerce "Mr No" olarak adlandırıldı. Biz de çözümün önündeki engelin Kıbrıs Rum tarafı olduğunu her söylediğimizde statükocu olduk. İkinci Cumhurbaşkanı Talat bunları söylediğinde ise "Talat Denktaşlaştı." olmuştu. O zaman da gerçek aynıydı şimdi de aynı. Kıbrıslı Rumlar bizi eşit ortak olarak görmüyor. Rum Lider açık açık azınlık çoğunluğa hükmedemez diyor. Bu koşullarda ise kimse kusura bakmasın bizim kimseye yama olacak halimiz yok. Gerçek çözüm Kıbrıs Türk Halkının kendi kendini yönetme iradesine saygıdan geçer... 40 yıl önce de öyleydi, şimdi de öyle...”

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
Etiketler : ,