1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Kimse Çetinkaya’yı böyle İşlerin içine çekmesin”
“Kimse Çetinkaya’yı böyle İşlerin içine çekmesin”

“Kimse Çetinkaya’yı böyle İşlerin içine çekmesin”

Çetinkaya, Serdarlı maçında yaşanan olaylar ve sonrasındaki iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi

A+A-

Necmi Belge

Serdarlı’nın Play-out karşılaşmaları sonunda Birinci Lig’e düşmesi, Play-out ikinci karşılaşmasında gelişen olaylar ve iddialar sonrası Çetinkaya Türk Spor Kulübü dün bir basın toplantısı düzenledi. Kulüp lokalinde gerçekleştirilen basın toplantısında Çetinkaya başkanı Meriç Erülkü, yöneticiler Ahmet Esenyel, Mehmet Aközer ile Teknik Direktör Cenk Berkalp katıldı.

Erülkü: “Serdarlı suçluyu camiasında arasın”
Başkan Erülkü, 6 Mayıs 2015 tarihinde Cihangir Stadı’nda oynanan Çetinkaya-Serdarlı Play-out maçında yaşananlar ve iddialar sonrasında Serdarlı’nın Süper Lig’den düşmesi ile ilgili olarak, kimsenin Çetinkaya’yı böyle olayların içine çekmemesini, Serdarlı’nın da bir suçlu arayacaksa, bunu kendi camiası içerisinde araması gerektiğini söyledi.

Bu konuda, bugüne kadar susmayı tercih ettiklerini ifade eden Başkan Erülkü ancak dedikodu ve iddiaların devam etmesi üzerine Çetinkaya camiasının rahatsız olduğunu ve konulara açıklık getirmek üzere basın toplantısını düzenlediklerini açıkladı.

Bu basın toplantısını daha önce yapacaklarını ifade eden Erülkü, özel bir iş için gittiği Azerbaycan ziyareti sırasında bu konunda medyada yazılanları da okuduğunu ve döner dönmez toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

“Bağcıl maçında düştüğümüzü kabullendik”

Erülkü aslında, 2 Mayıs tarihinde Çetinkaya’nın 2-0 yenilgisi ile sonuçlanan Bostancı Bağcıl maçının ardından, 85 yıllık Çetinkaya’nın  K-Pet Birinci Lig’e düştüğünü  kabullendiklerini ve  Birinci Lig’in hesaplarını yapmaya başladıklarını söyledi.

Hatta, takımın teknik direktörü Cenk Berkalp’in son iki karşılaşmaya çıkmamalarını ve Birinci Lig için hazırlıklara başlamalarını önerdiğini belirten Başkan Erülkü, daha sonra bu düşünceden vazgeçtiklerini ve savaşarak Birinci Lig’e düşmeyi yeğlediklerini ileri sürdü.

“Sporcu sorumlumuz cezalıları iletti”

Sporcu Sorumlusu Ferdinç Kılıç’ın bir gün önce,  Futbol Federasyonu sitesini ziyaret ettiğini kendi futbolcuları Sercan Demirman’ın dört sarı kart cezalısı, üç futbolcusunun da üç sarı kartlı olduğunu, Serdarlı futbolcusu Hasan Bahtıkara’nın da dört sarı kartla kart cezalısı olduğunu Teknik Direktörleri Cenk Beraklp’e ilettiklerni söyledi.

Bu arada, söze giren Teknik Direktör Cenk Berkalp, başkan Erülkü’yü destekleyerek, Ferdinç Kılıç’ın bu konunda kendisini de uyardığını, önce bu uyarıları dikkate almadığını sonra sahaya gidince ciddiye aldığını belirtti.

Bu düşüncelerle, Cihangir’de oynanan Serdarlı karşılaşmasına gittiklerini hatta kendisinin maç başladıktan 4-5 dakika sonra sahaya gittiğini ifade eden Erülkü, maçı izleyen Dr. Bülent Dizdarlı, bazı yöneticilerin ve Ferdinç Kılıç’ın “Rahat ol başkan biz bu maçı hükmen aldık” dediklerini nakletti.

“Ceza durumunu maç esnasında teyit ettik”

Kendisinin bazı yöneticilerin bu durumu Futbol Federasyonu’undan teyit etmeleri için görevlendirdiğini ve konuyu Futbol Federasyonu’undan teyit ettirdiklerini söyleyen Erülkü, karşılaşmanın ilk yarısı devam ederken, bunu öğrenen Serdarlı yöneticilerinin ve başkanın telaşla biribirlerine bir şeyler söylediklerini ve saha içindeki futbolcularının da bu konuşmaları şaşkın bir şekilde dinlediklerini ve izlediklerini söyledi.

“Serdarlı yöneticisi hakeme çıkmayacaklarını söyledi”

Devre arası olduğunda, Serdarlı soyunma odası tarafından sesler ve bağrışmalar olduğunu belirten Erülkü daha sonra bazı futbolcuların kendi araçaları, diğerlerinin ise otobüsle sahadan ayrıldıklarını  belirtti.
Kendi futbolcularının, ikinci yarı için sahaya çıktığını ancak, Serdarlı takımının sahaya çıkmadığını ifade eden Erülkü, daha sonra sahaya çıkan orta hakem Kerem Eran’ın yanına dördüncü hakemin gelerek, Serdarlı’nın sahaya çıkamayacağını söylediğini, bu arada Serdarlı yöneticisi Gürsel Küçükoğlu’nun takımını sahadan çektiğini orta hakem Kerem Eran’a açıkladığını ileri sürdü.

“Maçın ardından hukukçuları aradık”

Bunun üzerine kendilerinin de sahadan ayrıldığını, yolda giderken futbolcuları Gökhan Yenigün’ün kendisine sahadan çekilmenin de bir cezası olması gerektiğini anımsattığını belirten Erülkü, bu söylemin ardından süratle kulübün hukukçuları Ömer Başay’ı aradıklarını söyledi. Avukatlarının yaptığı araştırma sonucunda saat 18.34’de, sahadan çekilen takımın üç puanının silinmesi gereken  talimat maddesinin fotoğrafının kendilerine gönderildiğini  belirten Erülkü, aynı gece Futbol Federasyonu’na itiraz dilekçelerini hazırladıklarını dile getirdi.

“Serdarlı’nın iç hesaplaşmasına alet olmak istemiyoruz”

Ertesi gün, Futbol Federasyonu’nun Serdarlı’yı sadece hükmen mağlup saymasının ardından Tahkim Kurulu’na müracaat yaptıklarını ve Tahkim Kurulu’nun son maçlar öncesinde Serdarlı’ın üç puanını da sildiğini açıkladı. Serdarlı’nın durumuna üzüldüklerini, kendisinin Serdarlı başkanı olsa, “kartları kontrol etmeyen, Serdarlı’nın sahaya çıkmayacağını hakeme söyleyen ve futbolcuları evlerine gönderen yöneticilere hesap sorardım” diyen Erülkü, Serdarlı’nın iç hesaplaşmalarına alet olmak istemediklerini belirtti.
Başkan Erülkü, Çetinkaya için bu konunun kapandığını ve bu konu ile artık gündeme gelmek istemediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur