1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'KİMLERLE GÖRÜŞECEĞİ AKINCI'NIN TAKDİRİNDE'
'KİMLERLE GÖRÜŞECEĞİ AKINCI'NIN TAKDİRİNDE'

'KİMLERLE GÖRÜŞECEĞİ AKINCI'NIN TAKDİRİNDE'

“Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, bütün fikirlere fırsat tanımaya çalışarak en geniş yelpazede çeşitli temas ve değerlendirmelerini sürdürdüğünü” kaydetti.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı’nın törenlere katılımının Milli Günleri Kutlama Tüzüğü çerçevesinde belirlendiğini; kimlerle görüşüp görüşmeyeceğinin ise tamamen kendi takdirinde bir konu olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, bütün fikirlere fırsat tanımaya çalışarak en geniş yelpazede çeşitli temas ve değerlendirmelerini sürdürdüğünü” kaydetti.

Burcu, yaptığı yazılı açıklamayla, TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar’ın “KKTC’de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutlanırken, Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Stelios Vakfı’nın finanse ettiği UniteCyprusNow Platformu temsilcilerini kabul etmiş ve samimi bir görüşme gerçekleştirmiş. Yazık ki ne yazık…” ifadelerine yanıt verdi.

“YAKIŞIKSIZ SUÇLAMA”

Bayar’ın bu sözleriyle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yakışıksız bir biçimde suçlamalarda bulunduğunu kaydeden Burcu, törenlerin hangi çerçevede yapılacağına Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin karar verdiğini; bu kararın da Milli Günleri Kutlama Tüzüğü’ne göre verildiğini hatırlattı.

Burcu, Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin aldığı kararlara uygun olarak Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi’nin, devlet protokolüne göre törenlere katılması gerekenlere yazılı davetiye gönderdiğini; Cumhurbaşkanı’nın törenlere katılımının da bu çerçevede belirlendiğini anlattı.

“KİMLERLE GÖRÜŞECEĞİ KENDİ TAKDİRİNDE”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, açıklamasında “Ayrıca, çok doğaldır ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı’nın kimlerle görüşüp görüşemeyeceği tamamen kendi takdirinde olan bir konudur” ifadelerine yer vererek, bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bütün fikirlere fırsat tanımaya çalışarak en geniş yelpazede çeşitli temas ve değerlendirmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

“TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ DE DAHİL ÇOK SAYIDA STÖ İLE BUGÜN GÖRÜŞECEK”

Burcu, bugün saat 11.00’de aralarında TMT Mücahitler Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütüyle Cumhurbaşkanlığı’nda bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılacağını da hatırlattı.


 

 

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur