1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kimi hastanede, kimi mahkemede
Kimi hastanede,  kimi mahkemede

Kimi hastanede, kimi mahkemede

Lefkoşa Köşklüçiflik’te  iki ayrı grup tartıştı, 1 kişinin kafatası çatladı, 2 kişi tutuklandı.

A+A-

Lefkoşa’da meydana gelen “vahim zarar” ve “ciddi darp” suçlarından tutuklanan zanlılar M.A ve M.E dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Geçtiğimiz akşam saat 21:30 sıralarında Köşklüçiflik’te gruplar karşı karşıya geldi, kavga etti… 1 kişinin kafa taşı çatladı, 2 kişi tutuklandı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. Ergüleç, 23 Ekim’de saat 21.30’da Lefkoşa Köşklüçiftlik’te umumi bir yer olan Şehit Pilot Yüzbaşı Gültekin Şengör sokak üzerinde zanlı M.E ve halen aranmakta olan bir şahıs ile bir taraf olup M.A, S.K karşı taraf olmak üzere bir kavgada yer aldıklarını söyledi.

Polis kavga sırasında almış olduğu darbeler neticesinde hastaneye kaldırılan S.K’nin Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan ilk yardım tedavisine müteakip kafatasında çatlak olduğu tespit edilerek, Beyin Cerrahi Servisi’nde müşahede altına alındığını ve hayati tehlikesi bulunmadığını belirtti. Soruşturmanın devam ettiğini, meselede aranan şahıslar, ifadesi alınması gereken tanıklar olduğunu belirten  Ergüleç, zanlı M.E’nin iki gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Ergüleç, kavga anında M.E ile birbirlerine karşılıklı vuran zanlı M.A’nın ise mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlı M.E’nin tahkikatın salimen yürütülmesi için iki gün tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç İnan, zanlı M.A’nın ise yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur
Etiketler : , ,