1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kiliseye silahlı saldırı
Kiliseye silahlı saldırı

Kiliseye silahlı saldırı

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde silahlı saldırganın kilisede ateş açması sonucu en az 9 kişi hayatını kaybetti

A+A-

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde silahlı saldırganın kilisede ateş açması sonucu en az 9 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı.

Güney Carolina'nın Charleston kentinde ülkenin en eski kiliselerinden biri olan Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'ne silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırının ardından kaçan kaçan şüphelinin "21 yaşlarında sarı saçlı beyaz erkek" olduğu belirtilirken, Charleston Emniyet Müdürü Gregory Mullen, olayla ilgili açıklamasında "Bunun bir nefret suçu olduğuna inanıyorum" dedi.

Mullen, 8 kişinin olay yerinde, bir kişinin de hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ölenler arasında kilisenin papazı eyalet senatörü Demokrat Clementa Pinckney'in de bulunduğu belirtildi.

Saldırı sırasında insanların dua ettiğini bildiren Belediye Başkanı Joe Riley ise olayı, "anlaşılmaz" olarak yorumlayarak, "kabul edilemez ve inanılması mümkün olmayan bir eylem" şeklinde niteledi.

Güney Carolina Valisi Nikki Haley da saldırıyı "anlamsız trajedi" olarak yorumlarken, "henüz tüm detayları bilmiyoruz, herhangi birinin ibadet yerlerimizden birine girip böyle bir saldırıyı gerçekleştirerek bir başkasının yaşamını almasına neyin neden olabileceğini hiçbir zaman anlayamayacağımızı biliyoruz" dedi.

Saldırının düzenlendiği Afro-Amerikan kilisesinin yapılış tarihinin 1816 yılında kadar uzandığı ve kurucularından birinin 1822 yılında köle isyanını organize eden Denmark Vesey olduğu kaydedildi. Vesey daha sonra beyaz toprak sahipleri tarafından yakalanırken, kilisesi de yakılarak intikam alınmıştı.

Polis şüpheliyle ilgili halktan yardım çağrısında bulundu.

(AA)

Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur