1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kilisede ortak gelecek vurgusu
Kilisede ortak gelecek vurgusu

Kilisede ortak gelecek vurgusu

Mağusa’daki Ayios Giorgios klisesinde Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türkler’in katımlıyla iki toplumlu bir etkinlik gerçekleşti.

A+A-

 

Mağusa’daki Ayios Giorgios kilisesinde Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türkler’in katımlıyla iki toplumlu bir etkinlik gerçekleşti.

Etkinliğe Mağusa İnisiyatifi temsilcileri, Mağusalılar; Kıbrıs’ın güneyinden ise DİSİ lideri Averof Neophytou, AKEL yetkilileri ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Mağusa Belediye Başkanı Alexis Galanos katıldı.

Ortak gelecek vurgusu

Neophytou, etkinlikte yaptığı konuşmada “Farklı dinlere inan insanlarız ve farklı dinlerle bir arada yaşayabiliriz. Bizler Heleniz ve Hristiyanız ve tıpkı kendi köklerimize ve geleneklerimize duyduğumuz gibi Kıbrıslı Türklere ve onların dinine de saygı duymalıyız. Bu karşılıklı takdir ve karşılıklı saygı ile ortak yarınımızı bir kez daha kurabiliriz” şeklinde konuştu.

Mağusa İnisiyatifi sözcüsü Serdar Atai ise etkinlikte "Her gün daha fazla insan ölüyor ve bu bizim için üzücüdür" dedi. Atai şöyle devam etti: "Çözüm hemen gelmelidir çünkü insanların kendi yerlerinde ölebilme hakkını tanımalıyız. Dini veya sosyal ya da politik etkinliklerle yapabileceğimiz en iyisini yapmalıyız. Ortak bir gelecek için Mağusalılar için birlikte olması önemlidir.”

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
Etiketler : ,